Tot ce trebuie sa stii despre linte

16:53:00

In toate bucatariile lumii lintea este pe un loc de cinste. Pentru continut bogat in substante nutritive. Pentru ca  100 de grame de produs contine 50 de gr de carbohidrati, 20 de gr de proteina vegetala, vitamine B, E, acid folic, fier, siliciu, cobalt, mangan, crom, zinc, potasiu, magneziu, fosfor si multe altele... Deasemenea, contine isoflavonide - substanta importante pentru prevenirea cancerului si osteoporozei. Lintea ca planta nu acumuleaza metale grele si toxine, ceea ce este foarte important in timpurile noastre cu ecologia discutabila.Lintea  rosie contine mult fier si este recomandata persoanelor cu anemii.Lintea verde ajuta in constipatii si diabet, scade semnificativ nivelul de zahar in sange.


Astfel de proprietati sunt un adevarat beneficiu pentru persoane care vor sa mentina un stil de viata sanatos si greutatea normala.
Eu ador lintea rosie si o gatesc des in diferite moduri. Am si secretele mele pe care o sa le impartasesc cu voi, dar si cateva retete.




Cel mai bine lasati la inmuiat lintea peste noapte, astfel ii se deschide gustul si nu dauneaza la digestie. Trebuie fiarta la foc mic cu o cantitate de apa care acopera lintea cu cel putin trei degete. Proportia standart: o ceasca de linte cu doua cesti de apa. Puneti sarea la sfarsit, cand este aproape gata. Cand gatiti orice fel de mancare din linte, adaugati un pic de ulei de  masline, gustul va deveni mai catifelat . Iar insotitorii ideali al lintei sunt condimentele precum coriandru, rozmarin, usturoi, telina. Ceapa/praz si morcovul sunt perfecte in orice combinatie cu lintea.



 De obicei prepar din linte mancaruri simple, fie ca este supa sau orice altceva, adaug condimente, ulei de masline, ceapa, morcovi ... si gata. Va garantez ca veti avea rapid o mancare delicioasa si sanatoasa!
Va invit sa descoperiti Sanovita, un brand 100% romanesc si care ne inspira zi de zi pentru un stil de viata sanatos. Sanatatea este in mainile noastre!

You Might Also Like

1 comentarii

  1. imi place supa crema de linte tare mult si fac des vara, merge tare bine cu menta tocata deasupra!

    RăspundețiȘtergere