Alege sa fii sanatos!

18:39:00

Oamenii de multe ori cred ca a fi bogat si avand multi bani este cel mai important lucru din viata. Dar ce inseamna sa ai bani fara un corp sanatos? Ce bucurie poti avea daca poti cumpara cele mai delicioase feluri de mancare, dar nu le poti manca? Care sunt sentimentele cand poti avea propria ta casa mare, dar poti sta doar acolo, intr-una din camere, ingrijorandu-te tot timpul despre boala pe care o ai?

De prea multe ori, nu consideram sanatatea noastra ca pe un dar și recunoaștem importanta ei numai atunci cand  ne imbolnavim. A fi fericit inseamna sa avem un corp sanatos si o minte sanatoasa. Acestea sunt strans legate intre ele, iar emotiile noastre joaca un rol important in determinarea starii de sanatate.




Vitalitatea si nivelul energiei depind de modul cum ne simtim. Corpul nostru este influentat de:
alimentele pe care le consumam
lichidele  pe care le bem
si activitatea fizica

 Este de dorit sa alegem alimente nutritive, bogate in vitamine si minerale. Este foarte important sa avem in dieta zilnica  cereale integrale, legume, fructe, pui si peste, nuci, seminte, samd..



Este important sa bem apa curata și bauturi sanatoase, cum ar fi sucuri si ceaiuri naturale. Se recomanda renuntarea la  bauturil indulcite artificial.

Este important sa oferim corpului o activitate fizica suficienta si sa gasim activitatile preferate pentru aceasta - cele care sunt "corecte" pentru noi. Va puteti înscrie la o sala   sau puteti merge, de exemplu, intr-un parc,  la o clasa de dans sau yoga.

Dar azi o sa pun accentul pe mancare sanatoasa ca stil de viata si o sa va povestesc despre beneficiile nucilor de tot felul si cum sa le integrati in dieta zilnica.

Nutritionistii sustin de  mult timp ca nucile sunt o componenta importanta a oricarei alimentatii sanatoase si corecte. Si recomanda sa le mancam cel putin o data pe zi. Iata ce spun oamenii de stiinta despre beneficiile nucilor pentru barbati si femei.



Daca te duci la sala pentru a construi muschi, atunci nucile si seminte ar trebui sa fie prietenii tai obisnuiti. In primul rand, ele sunt o excelenta sursa de proteine. In al doilea rand - vitamina E, un antioxidant care joacă un rol important in construirea masei musculare. In plus, reduce efectul radicalilor liberi asupra muschilor si accelereaza recuperarea dupa exercitii fizice. Si cea mai usor digerabila forma de vitamina E, conform oamenilor de stiinta de la Universitatea din Boston, contin migdale. Prin urmare, o mana de nuci si seminte  dupa antrenament va aduce beneficii intregului corp. Si mai presus de toate - muschii.

Probabil veti ghici despre ce nuci e vorba  - nu e de mirare ca forma lor este comparata cu creierul. Cercetatorii americani sustin ca numai 5-6 nuci pe zi ajuta la curatarea vaselor de colesterol daunator, intaresc inima si hranesc creierul cu antioxidanti. Nucile conțtn acizi polinesaturati  - Omega-3. Ele ajuta, de asemenea, sa functioneze bine  si creierul. In general, daca la locul de munca esti foarte ocupat si capul refuza sa gandeasca, mananca  30 de grame de nuci.


Orice  fel de nuci, dar cele mai bune  sunt alune, arahide, fistic, caju, migdale si nuci, contribuie la o viata sexuala lunga si fericita la barbati. Totul are  un efect bun asupra vaselor - cu cat sunt mai sanatoase si mai puternice, cu atat functionalitatea masculina este mai stabila. Nu e de mirare ca caucazieni care adauga nuci la multe feluri de mancare sunt atat de pasionali.



Oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania au elaborat o lista de produse care ajuta la ameliorarea durerii cronice si ocazionale. In primul rand, sunt produse din cereale integrale, care contin seminte de floarea-soarelui si dovleac. Si in plus - orice nuci. Vorbim despre oligoelementele și mineralele continute in nuci de tot felul, de exemplu, zincul și cuprul scapa efectiv  de spasme.

Vitamina E din seminte de floarea-soarelui, seminte de in, alune, nuci de pin, migdale si nuci este un element esential pentru sanatatea femeilor. Nu e de mirare ca ginecologii australieni recomanda cu insistenta femeilor care doresc să ramană gravide sa le adauge dieta. De asemenea, mineralele contribuie la conceptie. Si  semintele de floarea soarelui contin o componenta importanta - acid folic, care protejează copilul de dezvoltarea diferitelor patologii.

Toate nucile sunt, desigur,  sunt foarte bogate în calorii. La 100 de grame - cel puțin 500 kcal. Si aceasta este aproape o treime din ratia  zilnică pentru femei si un sfert din norma pentru barbati. Dar oamenii de stiinta ne asigura: ultimele date arata ca calorii din nuci, din cauza cantitatii mari de fibre, sunt absorbite 100%. Pur si simplu, continutul de calorii al nucilor este cheltuit pentru digestia proprie. Iar asimilarea are loc doar cu 30-40%. Dar totusi, sa nu abuzam. Fiecare organism procesează alimente în felul sau propriu, deci nu ar trebui sa abuzati de nuci  seara si chiar mai mult noaptea. Sunt ideale pentru o gustare de zi sau de dimineata. Pentru a nu trece norma de calorii, trebuie să mancati  aproximativ 20 de grame pe zi.

Sanatatea noastra e in mainile noastre! Alege sa fii sanatos! Iar pe mine m-a inspirat mult povestea
SANOVITA si oameni frumosi in spatele afacerii 100% romanesti!
Pe blogul SANOVITA puteti gasi motivatie, inspiratie si multe retete sanatoase! Apropo de rete, despre asta vorbim data viitoare!


You Might Also Like

1 comentarii

  1. imi plac si folosesc mereu toate aceste produse dar cel mai mult apreciez tot nuca noastra, este pe primul loc pentru mine!

    RăspundețiȘtergere