Good food in Bucharest / My Top 5

09:54:00

De multe ori cautam un loc dragut unde sa ne bem cafeaua de dimineata, unde sa luam mic dejun sau o cina cu prietenii... Cautam pe google sau ne inspiram de la atii... Astazi vreau sa va inspir eu si am ales cinci locuri in Bucuresti unde te simti bine, mananci bine si sigur revii.
O sa incep cu cafeaua de dimineata si CoffeLab / str Gina Patrichi 1 - un loc absolut minunat si pe care il ador. Aici imi beau cafea aproape in fiecare dimineata, aici mi-am facut prieteni noi, ma simt bine. Daca aveti drum prin Victoriei, trebuie neaparat sa vizitati acest loc, sigur veti reveni! Sigur veti gasi aici cafeaua preferata, iar Ali o prepara cu atata dragoste si pricepere, cat sa va surprinda si cu un mesaj inspirational dragut. In afara de cafea va recomand  si panini cu avocado sau prosciutto, iar prajiturile sunt de nerefuzat!






Daca aveti drum prin Unirii, pentru un mic dejun savuros si atmosfera ca la Paris, poftiti la The Harp Bakery / Bd Dimitrie Cantemir 2, piata Unirii.
Este un loc ce imbina perfect conceptul de bistro, cafenea si boulangerie .  Aroma de cafea proaspat preparata, patiserie autentica frantuzeasca... mmm si omleta absolut delicioasa - ziua poate sa inceapa! Daca doriti ceva mai consistent, atunci tot aici veti gasi supe, paste, quiche sau pizza.  Nice & tasty!



La cateva metri distanta se afla The Harp Irish Pub, probabil ca toata lumea cunoaste acest loc. Imi place atmosfera tipic irlandeza, cumva parca esti in alta lume. Ce poate nu stiti ca recent s-a lansat si un meniu nou si trebuie neaparat sa-l testati. Oua Bennedict reinterpretate, asezate pe English muffin, scrambled eggs sau omleta country? Sau preferati un mic dejun complet tipic irlandez?
Alte preparate care au intrat in noul meniu sunt nachos gratinat cu mozzarella si jalapeno [ merge perfect cu o bere rece ], carne gatita deosebit cu bere Guinness, o varianta noua de burger - Cheesesteak [ carnea nu e tocata, este din antricot de vita ] cu niste cartofi speciali de te lingi pe degete... Multe, multe preparate noi si interesante - ciolan gatit in bere, carnati The Harp, file se somon cu orez salbatic - pentru absolut toate gusturile, inclusiv pentru vegetarieni. Iar berea premium din colectia Timeless va completa perfect toate aceste delicii.




Stiu ca e o mare nebunie acum cu burgeri si chiar e greu sa-i gasesti undeva perfecti. Si daca e vorba despre burgeri, atunci Emte / Calea Floreasca 77 - un loc cool ca design si burgeri cum nu gasesti nicaieri. Aici sa servesc burgeri in format trio, trei mini burgeri la alegere. Burgeri gourmet absolut spectaculosi, cu ingrediente bine alese, carne de calitate si chifle speciale. Va spun sincer, alegerea e grea... burger cu vita, cu rata, cu biban de mare sau calamar? Alegeti voi. Si in afara de burgeri aici am mancat cea mai buna supa Tom Yam cu creveti si lapte de cocos. Iar daca nu aveti pofta de burgeri, atunci incercati coaste delicioase, paste cu somon sau un desert care e absolut demential...
Nu aveti timp sa stati? Take away, experimenteaza!



Pentru experiente culinare de neuitat va mai recomand Chefs Experience / Calea Floreasca 55 - mai mult decat un restaurant, o experienta gastronomica fabuloasa. Aici sa gateste dupa retete unor chefi celebri, iar meniul se schimba destul de des, astfel ca sa nu te saturi sa descoperi ceva interesant de fiecare data. Aproape fiecare preparat e facut sa te uimeasca . Celebrele scoici by Catalin Scarlatescu, maduva de vita, musculet de porc, risotto cu fructe de mare, cocosel de munte - sunt doar cateva din preparatele lor pe care trebuie neaparat sa le incercati. Iar serile Chefs Experience este o alta experienta fabuloasa - invitatii speciali din diferite tari va asteapta cu show-uri inedite si concerte de jazz, muzica latina sau flamenco. Perfect pentru serile de iesit in oras, cu prieteni tai.
Experimentati, e o calatorie frumoasa in lumea gastronomica celebra.



Lista mea nu s-a terminat, dar despre alte locuri dragute vorbim data viitoare. E sambata, iesim?

You Might Also Like

3 comentarii