Energia Reiki, ce este?

10:19:00

Va impartasesc experienta mea Reiki si cum am ajuns in punctul asta.  In primul rand vrea sa spun ca intodeauna am fost interesata de diverse practici meditative, medicina chineza si  yoga . Stiam si de Reiki, dar nu am avut ocazia sa cunosc despre asta mai aproape. Dar cum universul ne trimite  in viata diversi oameni si nu intamplator, iata ca la un moment dat am cunoscut pe doi oameni minunati - Andreea si Bogdan. De la unii oameni invatam, de altii primim lectii de viata, unii sunt pasageri sau altii ne raman alaturi toata viata....
Zic ca nu intamplator am intalnit pe Andreea si Bogdan, pentru ca am inteles ca am de invatat de la ei, de evoluat si de a percepe unele lucruri altfel.

Cu Andreea am facut yoga si abia astept sa reluam activitatea, iar cu Bogdan fac reiki .
S-a constat si s-a dovedit ca omul nu este doar un conglomerat de celule, fluide si oase, ci un sistem energetic intreg din care se construieste sanatatea, emotiile, gandurile, sentimentele .. Cu energia ridicata omul este capabil sa influenteze in mod pozitiv tot ce il inconjoara, actiunile sale, gandurile si sanatatea.
De regula traim sub presiunea stresului, emotiilor neimpartasite, grij, probleme, cuvinte nespuse si ramase in suflet si multe,multe altele. Toate astea se acumuleaza, se transforma in boli si dereglari ale organismului. Ca o piatra pe suflet. Eu personal vreau sa fiu sanatoasa, sa ma bucur de viata, sa iubesc si sa fiu iubita, sa fiu un om pozitiv. De aceia invat cat mai multe lucruri spre binele meu.




Vestea buna e ca energia se poate creste, astfel evolueaza si omul spre bine. Toata viata invatam si daca vrem, evoluam spre bine. Dar in primul rand, conteaza foarte mult atitudinea pozitiva in fiecare zi.
La sfarsitul secolului al 19 in Japonia a luat nastere o metoda unica  de vindecare pe plan fizic, emotional, mental si spiritual, prin transferul de energie prin maini.
Aceasta metoda se numeste REIKI. Reiki este o legatura, un canal dintre univers si om. Cu ajutorul unui practicant Reiki se restabileste nivelul echilibrat de energie, sa vindeca omul de diferite boli, sa echilibreaza mental si emotional.
Nu oricine poate practica Reiki, un practicant este ca un dirijor, cu un mare dar si responsabilitate, el trebuie insusi sa aiba energie inalta, un mod de viata sanatos, gandire pozitiva si toate actiunile sale spirituale sa fie demne de aceasta practica.

Bogdan este un om cu mare har si daruire spirituala, de aceia nu intamplator am nimerit pe mainile lui. Am simtit la un moment dat ca energia mea vitala e pe scadere din cauza consumului fizic, emotional si mental. Nu mi-a afectat in niciun caz sanatatea, dar simteam ca trebuie sa evoluez pe plan mental foarte mult. Si pot sa va spun ca de cand merg la el m-am echilibrat deja foarte mult, chiar practica asta mi-a deschis cai nebanuite catre evolutia pe alte planuri - sentimental, mental, profesional, personal, m-a ajutat sa ma eliberez de trecut si sa percep altfel viata.
Totul e foarte simplu, tu doar stai linistit, relaxat,intins si atat. Vei simti diferenta chiar dupa prima sedinta. Procesul de schimbare este nelimitat si doar tu poti decide ce iti doresti de la viata.

10 beneficii importante ale terapiei Reiki:
  • Reiki se poate folosi în fiecare clipă de când ne trezim, la muncă, la școală, cu partenerul.
  • Reiki reprezintă energia universală, pozitivă la care noi ne putem conecta și putem astfel să fim ca niște tunele prin care această energie trece, lăsându-ne astfel îmbibați de divin și de tot binele din lume.
  • Dacă alegi să te inițiezi în Reiki vei putea practica când stai la coadă, în trafic, când vorbești cu cineva, când te doare capul prin simpla atingere cu palmele și chiar prin privire.
  • Reiki este mereu alături de noi, abia așteptând să fie accesată.
  • Putem oferi Reiki oricând, chiar și atunci când nu putem folosi cuvinte pentru a alina durerea cuiva.
  • Reiki poate fi perceput și ca un instrument prin care noi înșine putem avea grijă de noi, oferind corpului nostru energia de care are nevoie pentru a funcționa optim.
 
  • Accesarea energiei prin reiki ne aduce pacea interioară și liniștea, care sunt de fapt cei mai importanți indicatori ai sănătății – acea stare în care te afli în completă pace cu tine, indiferent de circumstanțe.
  • Reiki nu discriminează, ci pur li simplu curge prin noi și ne ajută să ne vindecăm exact în modalitatea care este cea mai bună pentru noi în acel moment.
  • Cercetarile au arătat că reiki reduce anxietatea și durerile atât pentru pacienții cu cancer, cât și pentru cei suferinzi de HIV.
  • Un alt studiu realizat pe pacienții care au avut atacuri de cord și care au primit Reiki a indicat o creștere a capacității de funcționare a inimii și semne de vindecare.

Andreea si Bogdan au infiintat proiectul numit Scoala Iubirii
care permite transformarea omului în ființă superioară ca și conștiință, tocmai pentru că te pune să cauți în inteior, și apoi găsind să te poți hrăni spiriual evolutiv din acel mediu. Școala Iubirii este un mediu al dragostei. Oamenii care nu iubesc pot fi considerați orbi. Ei nu au înțeles nimic din această viață. La școală oamenii ar trebui să învețe să iubească.
Fiecare ființă are o matrice distinctă a minții care pentru a fi blocată și a permite sufletului să se trezească, reacționează diferit la stimuli. De aceea se ofera  diferite tehnici, pentru ca fiecare să o aleagă pe cea cu care rezonează și să o practice apoi zilnic. 
 
Școala Iubirii organizează frecvent inițieri în Reiki, pe 18 februarie ora 14.30 având loc următoare inițiere gratuită la Body Mind Spirit Expo. Vă puteți înscrie la inițierea în Reiki aici.
Din luna martie vă aștepată și la un nou Centru Holistic Tummo Reiki, unde veți găsi alături de terepii holistice și de vindecare și ore de yoga în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00. Și desigur taberele  spirituale pe care le anunța pe pagina de Facebook. 
YOUTUBE 
Pe Bogdan il gasiti AICI
 



You Might Also Like

16 comentarii

  1. Super Stella, bravo si eu am fost in tinerete la cursuri de initiere in Reiki, nivelul unu si doi cu Domnul Lazia, conjunctura de atunci m-a oprit sa continui..dar nu se stie niciodata....te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna destul de bine propunerea aceasta mai ales intr-o perioada mai dificila, poate o s-o incerc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Greu cu energiile. Mai ales dacă sunt câteva care trebuie lăsate sa iasă, dacă nu știi cum sa le canalizeze.

    Mulțumesc de recomandare. Voi cauta sa mă documentez mai bine despre aceasta cale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am făcut niciodată Reiki, dar din cele citite la tine mă cam atrage. Am să caut și în Iași să văd dacă practică cineva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu sunt atrasa de Reiki! Foarte interesant articolul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiam de energia REIKi este benefica. In esenta Yoga este si tot ceea ce cuprinde aceasta este foarte tare. De asemenea ritualuri pentru purificarea chakrelor si nu numai.
    Cosmin
    eTechnocars

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am mai auzit de terapia Reiki pana acum sincer, dar nu suna rau deloc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Într-adevăr, pozivitatea continuă, abilitatea de a iubi necondiționat și posibilitatea de a ierta orice, îți fac viața mult mai ușoară! Și cred că și Reiki te poate aduce în acest punct. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesante informatiile...nu am auzit pana acum de energia Reiki.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte interesant conceptul...merita studiat :)

    RăspundețiȘtergere
  11. De un plus de energie am si eu nevoie acum, asa ca o sa fac putina cercetare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu stiam ca notiunea de Reiki acopera o arie atat de vasta.

    RăspundețiȘtergere
  13. M-ar interesa si pe mine, si eu cred in energiile si mai ales in gandurile noastre care ne influenteaza viata, si mi-as dori sa aflu mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am mai auzit de aceasta practica acum vreo 10 ani, insa nu am incercat-o niciodata. Poate sunt eu mai reticenta..

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu m-a atras niciodata sa fac Yoga, de Raiki nu stiam, insa cred ca este o solutie buna sa te deconectezi, sa devii mai pozitiv si mai putin nervos! :D

    RăspundețiȘtergere