Quixx Protect

12:50:00

Berlin-Chemie Menarini lansează Quixx® Protect, o gamă de dispozitive medicale cu extract de alge marine roșii, care te ajută să lupți eficient cu răceala. Din această gamă fac parte două produse: spray-ul nazal și pastilele pentru gât, care pot avea rol în prevenirea răcealii sau scurtarea duratei acesteia.
Beneficiul celor două dispozitive din gama Quixx® Protect îl reprezintă caragenanul, un extract al algelor roșii, care ajută la oprirea virusurilor ce atacă mucoasa nazală, bucală sau a gâtului. Ambele produse pot fi folosite atât în timpul sarcinii, cât și în perioada de alăptare, iar spray-ul poate fi administrat adulților și copiilor începând de la vârsta de 1 an, în timp ce pastilele sunt indicate pentru adulți sau copii cu vârsta peste 6 ani. În plus, cele două dispozitive medicale nu conțin conservanți, nu există risc de supradoză, iar filtrul steril al spray-ului garantează administrarea soluției în mod igienic, chiar și după utilizări repetate. 
 
Cel mai important ingredient, caragenanul – o moleculă foarte flexibilă care formează structuri elicoidale –, este extras din alga roșie și este adesea folosit în medicină.

 Caragenanul este abilitatea de a forma o varietate de geluri diferite în funcție de temperatura camerei. Există trei tipuri de caragenan și anume kappa-caragenan, iota-caragenan și lambda caragenan.

Kappa-caragenanul formează în prezența ionilor de potasiu geluri puternice și rigide și reacționează cu proteinele lactate. Iota-caragenanul formează geluri mai moi în prezența ionilor de calciu. În funcție de locul în care acționează, acest tip de caragenan are două funcții diferite, și anume in-vitro unde Iota-caragenanul acționează prin prevenirea atașării virusului de celula-gazdă. Acest lucru este posibil prin formarea unei structuri elicoidale în jurul capsidei proteice a unui singur virus, în timp ce se află în afara celulelor mucoase umane; și in-vivo unde iota-caragenanul reduce simptomele unei răceli banale și cantitatea de virusuri într-un stadiu incipient (în 48 de ore de la dezvoltare) – acest lucru se întâmplă prin încapsularea virusurilor care părăsesc celulele mucoase și împiedică atașarea acestora la o nouă celulă. Lambda-caragenanul nu formează geluri, dar este folosit în industria alimentară la coagularea produselor lactate.
Practic, spray-ul nazal Quixx® Protect formează o peliculă protectoare în cavitatea nazală. Stratul de gel-lichid acționează ca un scut protector împotriva influențelor externe, cum ar fi virusurile care pot produce viroze respiratorii și coronavirusurile, prin prevenirea atașării acestora de peretele nazal și absorbția lor în țesut. Spray-ul ajută astfel sistemul imunitar împotriva extinderii și înmulțirii virusurilor care provoacă răceala. 
 

You Might Also Like

1 comentarii