Cum să te relaxezi zilnic în doar câteva minute

20:16:00

Relaxarea este, în secolul vitezei, probabil lucrul de care ducem lipsă cel mai des. Stresul este principalul inamic al sănătății și trebuie să știm cum să limităm influența lui asupra sănătății cât mai mult. Am pregătit o listă cu câteva trucuri simple și ușoare menite să te ajute să te relaxezi în doar câteva minute, zilnic.
Ascultă muzică clasică
Muzica ambientală, va reduce stresul și starea de nervozitate. Pune-ți căștile pe urechi și lasă liniile melodice suave să te relaxeze.
Aromaterapie
Fie că alegi bețișoare parfumate, uleiuri esențiale sau ceaiuri aromate – toate acestea sunt un antidot perfect pentru stres și oboseală.

Exerciții de respitație

Exercițiile de respirație sunt adesea atribuite meditației. Concentrarea asupra propriei respirații, te va ajuta să te detașezi de tot ce este în jurul tău. De asemenea, inspirațiile și expirațiile adânci te vor ajuta să îți calmezi respirația și pulsul în situați de stres. Aceasta este una dintre cele mai eficiente medote de relaxare și reducere a stresului.

Notițe
Notează într-o agendă lucrurile care îți provoacă neplăceri, imediat ce ele se întâmplă. Scrie cum aceste lucruri te fac să te simți. Acest lucru îți va elibera mintea, întrucât scriind aceste lucruri te vei descărca și implicit te vei simți mai ușurat și relaxat.

Călătorii pentru suflet
Când simți că lucrurile încep să-ți fugă de sub picioare, poți alege o destinație de călătorie unde nu ai fost niciodată, mai departe de zgomotul orașului. Îți va elibera mintea, iar mersul pe jos și vizitarea unor locuri noi îți vor energiza corpul.

Fără tehnologie
Renunță pentru câteva minute bune la orice dispozitiv ce se poate conecta la internet. Astfel te vei feri de anumite influențe sau vești negative care îți pot ridica nivelul de stres pe nesimțite.

Fă mișcare
Fie că alegi să mergi la sala de forță preț de o oră sau să alergi în parc, această metodă nu numai că te va relaxa, dar va contribui și la starea ta de sănătate.

Relaxarea ar trebui să fie lucrul ce nu lipsește din lista zilnică de activități a nimănui. Stresul este principalul inamic al sănătății și trebuie să reușim să-i reducem influența cât de mult posibil în fiecare zi.


You Might Also Like

3 comentarii