La Bordei

14:20:00

Am petrecut o seara minunata de vineri in restaurantul La Bordei , restaurantul cu specific dacic ,unic in Bucuresti.
       Imi place sa descopar locuri frumoase si restaurantul La Bordei s-a dovedit a fi un astfel de loc.


Intr-o atmosfera destinsa, intre prieteni, am facut cunostinta cu preparatele dacice, pe care le poti degusta doar la unicul restaurant dacic La Bordei, dar si cu vinurile Domeniului Coroanei Segarcea. Un prilej potrivit pentru a ne intalni din nou cu vinuri de elita si de a gusta pentru prima data Invartita Dacica si alte preparate sanatoase si gustoase, pregatite cu drag de chef-ul restaurantului La Bordei.
Virgil Profeanu, owner si designer al restaurantului La Bordei, ne-a impartasit povestea restaurantului si cateva dintre secretele preparatelor care se servesc La Bordei. Cristian Grigore, reprezentant al Domeniului Coroanei Segarcea si lector al cursului de sommelier Barmania, ne-a furnizat informatii deosebit de interesante si utile privind asocierea potrivita dintre preparate si vinuri.
Festinul dacic a inceput cu servirea unui Platou Dacic, continand mezelicuri dacice pregatite dupa retete speciale si prin metode naturale, branza si legume proaspete. La acesta am asortat un vin alb, Prestige Pinot Gris, si unul rose, Minima Moralia, care intruchipeaza insasi placerea sezonului estival. 
 
Invartita Dacica este un preparat dupa o reteta originala, o rulada din ficatei gustosi inveliti intr-o foaie de aluat crocant. Surpriza gustului deriva dintr-un sos special preparat din vin si miere, usor condimentat. Alaturi am servit doua feluri de vin rosu, la alegere: Cabernet Sauvignon, selectat din gama Prestige, si Vardo, Puterea Vointei.
Incheierea perfecta pentru o seara de vara a fost Comoara Padurii, un preparat dacic dulce, usor, care include in componenta sa fructe de padure, alune, frisca si miere.
Constand intr-o selectie de preparate dacice, sanatoase, fara aditivi, dar mai ales gustoase, si o diversitate de vinuri rosii, albe si rose, acest eveniment de degustare propune o metoda relaxanta de a petrece timp de calitate intreaga vara pe terasa unui restaurant unic in Bucuresti, La Bordei. 
  Restaurantul se afla chiar langa AFI Cotroceni si are o terasa mare . Mai multe detalii gasiti aici
                                                                           Pofta buna!


You Might Also Like

1 comentarii