ALPECIN / German Engineering for your hair

15:13:00

Căderea părului afectează 47% dintre bărbații români, potrivit unui studiu realizat la nivel național de către compania de cercetare de piață GfK România, pentru Alpecin Caffeine Shampoo.
 
În mod surprinzător, 1 din 2 bărbați care se confruntă cu această problemă nu este dispus să cheltuiască bani pentru a o preveni. Mai mult, românii sunt destul de mulțumiți în ceea ce privește aspectul lor fizic – 7 din 10 bărbați consideră că pierderea părului nu le afectează viața socială.

Studiul Alpecin a fost efectuat în mediul urban, pe un eșantion reprezentativ.
Rezultatele cercetării arată că bărbații români cred că stresul este principala cauză a căderii părului. În același timp, ei consideră locul de muncă și condițiile economice generale ca fiind principalele generatoare de stres.
Cei mai stresați sunt bărbații căsătoriți, 47% dintre ei afirmând că sunt stresați destul de des sau în majoritatea timpului. De asemenea, 1 din 5 bărbați căsătoriți se confruntă cu probleme serioase legate de căderea părului sau este aproape chel.

 
Bărbații din București sunt mai stresați decât cei din alte orașe
Peste 55% dintre bărbații bucureșteni s-au confruntat cu probleme legate de căderea părului și sunt mai îngrijorați de acest aspect decât cei din celelalte orașe mari din România. Peste jumătate dintre cei care locuiesc în Capitală admit că au fost expuși unor niveluri ridicate de stres.
 
Căderea părului a generat diverse mituri în cultura populară
Cauzele căderii părului au fost, de-a lungul timpului, puțin cunoscute de către mulți bărbați. Acest lucru a dat naștere unor credințe populare încă răspândite printre bărbații români. Astfel, 44% dintre respondenți cred că purtatul pălăriilor prea des poate duce la căderea părului, în timp ce doar 32% dintre ei consideră că acest lucru poate fi generat de cauze genetice.
“Pierderea părului din cauze ereditare, în rândul bărbaților, cunoscută sub denumirea de alopecie androgenetică, este cea mai răspândită. La baza ei stă efectul dihidrotestosteronului (DHT) asupra foliculilor de păr predispuși genetic. În timp ce alopecia androgenetică se manifestă absolut la fel în rândul tuturor indivizilor, acest proces poate fi însă influențat, în diverse condiții, de către alți factori care pot duce mai devreme și mai rapid la căderea părului. Factori precum stresul, pierderea în greutate, medicația (steroizi anabolici), deficiența de vitamina D nu ar trebui subestimați”, a explicat doctorul Adolf Klenk, om de știință care conduce Dr. Wolff Research în Bielefeld (Germania), compania care produce Alpecin Caffeine Shampoo.
 
Cafeina previne căderea părului
Cafeina este binecunoscută în lumea științifică, ea fiind ingredient activ în procesul de combatere a căderii părului. “Datorită cafeinei, rădăcinile firelor de păr primesc energia necesară pentru a asigura creșterea acestora”, a mai explicat Dr. Adolf Klenk.
Cu toate acestea, studiul arată că peste 50% dintre respondenți consideră cafeina ca fiind în principal o sursă de energie suplimentară pentru organism pe parcursul zilei, în timp ce doar 7% au auzit că ea poate avea un rol și în stimularea celulelor.
“Utilizarea șamponului pe bază de cafeină, încă de la o vârstă tânără, va contribui la păstrarea rădăcinilor firelor de păr în stare activă. Este deci vital să acționăm imediat ce observăm și cel mai mic semn de cădere a părului sau dacă suntem predispuși genetic la acest lucru. În același timp, un lucru este foarte important: cafeina nu ajută la creșterea firelor de păr noi pe un scalp chel”, a adăugat Dr. Adolf Klenk.
 
Despre Alpecin
Alpecin este marca de referință a Dr. Wolff Group, companie germană de familie care activează în domeniile farmaceutic și cosmetice, în peste 40 de țări.
În 1930, Dr. August Wolff și Prof. Dr. C. Bruck au creat Alpecin, primul tonic cosmeceutic pentru păr și scalp. În formula galenică unică a produsului, au fost combinate ingrediente cu efecte benefice dovedite asupra sănătății scalpului. Au fost redefinite astfel categoriile “tonic pentru păr” și “produse împotriva căderii părului”. Numele brandului, Alpecin, derivă din cuvântul latin “alopecia” (“căderea părului”).
La începutul anilor 2000, Alpecin a lansat primul său produs care conține cafeină, Alpecin Caffeine Liquid, un tonic pentru păr. Studii științifice au demonstrat efectul benefic al cafeinei în procesul de combatere a căderii părului din cauze ereditare. Câțiva ani mai târziu, pe piața germană au fost lansate și produsele Alpecin Caffeine Shampoo și Alpecin Double-Effect Caffeine Shampoo. Caracterul inovator al brandului poate fi observat și în noile produse care conțin cafeină, lansate din 2011 până în prezent.
Alpecin este brandul numărul 1 în Germania în rândul șampoanelor împotriva căderii părului la bărbați și printre cele mai cunoscute branduri în rândul consumatorilor germani. Este lider de piață în categoria produselor împotriva căderii părului (tonic și șampon) nu doar în Germania și Austria, ci și în Marea Britanie (din 2011) și Hong Kong (2014).
Pentru mai multe informații despre produs, vizitați: www.alpecin.ro.

You Might Also Like

5 comentarii

  1. Chiar Alpecin folosesc si eu,, doar varianta Double Effect!! merge si pentru femei, desi as fi incercat si varianta pentru barbati..nu cred ca face ceva rau

    detalii in curand pe blogul meu, dupa ce imi fac o parere clara despre el!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Caderea parului este intr-adevar o problema...atat pentru femei cat si pentru barbati. Multumim pentru recomandare

    RăspundețiȘtergere
  3. Lovely post, have a beautiful weekend! kisses

    RăspundețiȘtergere
  4. Un sampon foarte bun, l-am folosit si eu in trecut, chiar daca varianta pentru barbati! Pup!

    RăspundețiȘtergere