Wear a smile - one size fits all

10:46:00

Dragii mei cititori , stiu ca sunt atat doamne cat si domni , abordez din nou un subiect despre care am mai scris . Permanent sunt abordata in legatura cu acest subiect , ma intreaba cunoscuti si necunoscuti pe FB si in viata reala , asa ca am decis sa mai vorbesc inca odata despre asta. Mai mult ma voi referi la principiile de baza a igienei dentare si in general de ce totusi e  atat de important zambetul.

Desi multa lume e preocupata cu albirea dintilor , zilnic constat cu tristete ca lumea nu se spala pe dinti.........
Desi multa lume considera ca s-au spalat bine pe dinti , constat ca nici pe departe........................................
Desi multa lume isi doreste dintii mai albi , constat ca nu le preocupa igiena, cariile sau probleme ortodontice.
Eu asta vad zilnic , stiu ce vorbesc .
Un zambet sincer si fericit conteaza mult . Acest zambet da dovada ca persoana stie sa se bucure de viata , este un mijloc  non-verbal  intre oameni , un semn ca persoana nu ascunde raul. Un om zambitor nu poate fi nefericit , el automat transmite starea lui celor din jur . Zambind , fata noastra devine mai tanara .  Zambetul reduce stresul si tensiunea , aducand beneficii sanatatii noastre . Niciun machiaj profesional nu schimba aspectul cum un zambet . Deci,  lucruri foarte importante - dinti frumosi , aliniati, albi cu care poti zambi sincer pana la urechi , un suflet bun , neincarcat de ura si invidie [ ca stiu si zambete intre dinti...] este cheia succesului si acea fericire ....
In prezent , igiena orala a devenit o parte integrala a culturii umane moderne .  Igiena orala corespunzatoare ofera 90% din sanatatea dentara .
- Contrar opiniei populare , placa dentara poate fi eliminata mai eficient cu periute dentare moi , nu cu perii rigide si aspre , care doar ranesc gingiile si mai devreme sau mai tarziu vor duce la probleme mai grave . Peria electrica nu poate fi de baza in periajul dentar! Doar ca un gadget complimentar .
- Tehnica periajului este foarte importanta! Intreaba dentistul tau si roaga-l sa-ti explice foarte bine.
-Periile de pe suprafata periutei dentare trebuie sa fie dese si moi , cantitatea optima de perisoare este de 4000-5000, nu 400-500 . De aici si pretul. Nu faceti economii pe sanatatea voastra, o periuta la 2-3 lei nu va face niciun bine sanatatii voastre.Atentie , periuta trebuie schimbata la 2-3 luni.
- Timpul de periaj este foarte important! 3 minute e scris in carte si nu degeaba. 3 minute fac diferente mari!
Pentru controlul placii bacteriene recomand cu drag un produs ce poate fi gasit in magazinele DM. Este un produs destinat copiilor [ parintii trebuie sa aiba un astfel de produs in casa si sa-si invete copii sa spele pe dinti de mici] , dar la fel de bine merge si pentru adulti . Sa clateste gura cu un pic de astfel de solutie , pe dinti vor ramane urme albastre- indiciu unde este placa , apoi sa perie bine dintii , iar sa clateste si sa perie pana nu va ramane nicio urma albastra.


-Pasta de dinti conteaza in igiena orala fix 10% , dar vad ca lumea e preocupata mai mult de pasta decat de periuta . Inca odata spun, in igiena orala conteaza periuta de dinti si tehnica periajului .
- Ata dentara este foarte, foarte importanta! Spatiile interdentare sunt pline de placa si resturi alimentare , numai cu ata dentara vei reusi sa cureti bine aceste suprafete . Vei fi speriat cand vei vedea ce scoti de acolo. Este nevoie inca de 2 minute pentru aceasta procedura simpla, dar vei scapa de carii interdentare sau probleme parodontale grave. Daca nu stii sa folosesti ata dentara, invata sau intreaba dentistul tau.


Cat despre albirea dentara , inca odata precizez, doar albirea dentara profesionala la un cabinet stomatologic poate fi eficienta si sigura . Nu va jucati cu sanatatea dintilor , nu faceti experimente cu fel de fel de produse la 10 $ . Atat spun. Dar sunt in totalitate de acord cu albirea dentara profesionala . Pretul mare? Da . Dar atata timp cat tu iti permiti un iPhone , de ce sa nu iti permiti un zambet atragator ...
Sunt foarte vehementa in privinta igienei orale , sunt reguli foarte simpli ce trebuie urmate cu sfintenie.
Vreau ca tot mai multi oameni sa zambeasca sincer pana la urechi , fericirea ni-o facem singuri .


You Might Also Like

13 comentarii

  1. Am citit articolul cu mare interes. O sa trec azi prin dm sa imi iau solutia de care spui.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos articolul, imi place mult cum ai punctat ideile pentru ca sanatatea dintilor conteaza mai mult decat daca sunt mai albi ca zapada :) O zi frumoasa sa ai :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bun acest articol. Eu sunt clienta fidelă la dentist, merg de două ori pe an. Nu pentru că aș avea probleme, dar pentru a ține sub control eventualele probleme și a preveni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de parere ca oamenii sunt foarte influentati de reclamele de la TV. Te uiti la TV si vezi ca acea pasta de dinti face super miniuni, normal ca omul se gandeste ca la ce ii mai trebuie si ata de dentara si apa de gura, daca e pana acolo... isi cumpara pasta aia de dinti cu 7 puteri si albire in 15 secunde si se poate spala si cu degetul pe dinti :-|

    RăspundețiȘtergere
  5. daca tot suntem aici...intreb si eu...eu imi fac detartraj de 2 ori pe an...dauneaza? ca asa mi-a spus cineva...eu nu cred!
    mercic anticipat de raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  6. coco, buna intrebare..
    primesc si astfel de intrebari des. cu ce sa dauneze? ca scoate tartrul cu milioane de bacterii? dar bacteriile alea care stau sub gingie nu dauneaza?
    nu dauneaza in niciun fel! oamenii care depun tartul mai mult, chiar trebuie sa-si faca mai des astfel de proceduri

    RăspundețiȘtergere
  7. Merci de pontul cu apa de gura care coloreaza placa. Super articol si complet de acord cu tine ! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar nu aveam idee despre această soluţie. Cu siguranţă o voi căuta. Vă mulţumim din suflet, cu multă recunoştinţă, pentru tot. Astfel de recomandări sunt de nepreţuit ♥.
    Multă sănătate tuturor! ♥

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai vorbit sincer si cu patos, s-a simtit la fiecare cuvant implicarea ta! Multumesc mult pentru recomandarea acelei solutii ce poate fi gasita si in dm, imi este utila informatia! Noi aveam pentru Dia niste pastilute roz, oferite de dr stomatolog, folosite in acelasi scop!

    Multumesc mult pentru articol, Stella! Pupici, cu drag!

    Ilda
    Lavender thoughts

    RăspundețiȘtergere
  10. exact, Ilda, pastilutele exista la cabinet, dar solutia oricine poate cumpara. te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  11. multumesc, Stella...au trecut 6 luni si vreau sa ma programez!

    RăspundețiȘtergere
  12. Stii de ce spun oamenii ca ar afecta detartrajul cand il faci des?... pentru ca ar subtia dintele/smaltul. Articolul tau e foarte bine venit, multumim!!!
    xoxo

    RăspundețiȘtergere