Cum sa te protejezi de soare.

14:15:00

Moda pentru bronz, dupa cum se stie, a fost introdusa de Coco Chanel in anii 20 a secolului trecut. La acea vreme, femeile au inceput sa petreaca mai mult timp in aer liber, iar doamnele aristocrate - pe riviera franceza in sud..Pielea bronzata a devenit din ce in ce mai mult asociata cu sanatatea. Si pana in vremurile noastre, toti care pleaca la mare, viseaza la un bronz frumos.
Din pacate, fotoimbatranirea si melanomul sunt efecte adverse a radiatiei solare.
Efectul daunator al radiatiei solare este in principal asociat cu doua tipuri de raze - UVA si UVB. Radiatiile UVA, care afecteaza epidermul, patrund in straturile profunde ale dermei, in plus, distruge fibrele de colagen si elastina, dar si vasele sanguine. Radiatia UVB are efect daunator asupra epidermei, modificand ADN-ul keratinocitelor. Aceasta radiatie provoaca modificari la nivel celular, ducand ulterior la aparitia pigmentatiei si celulelor precanceroase si cancer.


Imbatranirea este un proces natural care este influentat de genetica , stilul de viata si mediu inconjurator.  Iar radiatia ultravioleta are o influenta enorma asupra imbatranirii pielii si este dovedit clinic - soarele prezinta un risc direct si sporeste imbatranirea pielii.




Cum ne protejam totusi? Foarte simplu. Masurile preventive includ:
- SPF zilnic, indiferent de sezon, dar mai ales in sezonul cald.
- Protectia corpului cu tesaturi cat mai naturale , ochelari de soare, palarie
- Evitarea expunerii la soare la orele de varf
 Si daca nu stiati, pielea este cel mai mare organ uman, e o bariera intre mediu intern si extern. Pielea este afectata zilnic de mai multi factori nefavorabili, inclusiv poluarea si radiatia. Si scopul nostru s-o protejam si s-o iubim, iar protectia solara este iubirea fata de pielea noastra.

Produsul SPF pe care l-am descoperit recent si care m-a impresionat este APIVITA Suncare Anti-Spot Tinted Face Cream SPF 50 - o crema de protectie solara cu factor 50.

In primul rand vreau sa mentionez textura - ca o crema delicata, usoara si care intra imediat in piele! Lasa un aspect neted, mat, dar nu uscacios. Culoarea este un beige natural deschis, nu e deloc galbena, nu acopera mare lucru, are acoperire usoara , e perfecta pentru mare, sala sau un ten cat de cat perfect. Nu influenteaza nuanta fondului de ten, iar fondul de ten se aseaza deasupra perfect.
Cel mai important lucru la aceasta crema este ca are ingrediente naturale si inovatia 3D PRO ALGAE, care protejeaza pielea impotriva fotoimbatranirii premature, mentine elasticitatea pielii si ofera protectia eficienta!  Complexul 3 D PRO ALGAE este o infuzie a trei tipuri de ceai grecesc, ecologic, din munti, ce ofera un efect antioxidant puternic si apara pielea impotriva stresului oxidativ. Acest produs mai contine acid hialuronic, celulele stem din fenicul de mare, panthenol, bisabol.
Nu contine niciun fel de parabeni, siliconi, ulei mineral, alcool!!!

Un produs SPF minunat, love it!!! Bravo, Apivita! Produsele Apivita pot fi achizitionate in farmaciile SensiBlu si in magazinul Apivita in Baneasa Shopping Center.

You Might Also Like

1 comentarii