Flying Pig / #FineSwineCantina

16:56:00

Va spun din start, nu e un restaurant banal, are un concept interesant, mancare foarte buna, atmosfera, design si cel mai important - porcul zburator... , specialitatea casei. De unde totusi a aterizat porcul?
Aici e poveste, caci porcul vine direct de pe meleagurile iberice, mai exact din Portugalia,unde creste liber, mananca numai ghinde si nici nu se gandeste la Romania...

 Porcul iberic are o trasatura genetica unica, ce ii permite inmagazinarea grasimii in tesutul muscular si asta inseamna ca e un fel de rege dintre toata rasa porcina, are colesterol redus si are un gust distinctiv.




Asta asa, ca sa stiti, ca mancati cel mai bun porc, gatit cu mare drag in stilul slowly food.
Localul e frumos si are o atmosfera aparte, stilul deco-industrial pe care au creat oameni talentati de la LINIA si asa cum am spus mancarea!

 Mancarea foarte buna,  portii chiar mari te molesesc instant de nu iti vine sa pleci.




Meniul e destul de mare, dar nu stufos,cu preparate in general din carne, dar puteti servi si ceva peste sau fructe de mare. Dar daca tot veniti aici, luati cunostinta cu vedeta-porcul iberic. Puteti incepe cu un starter - un platou porcheta sau niste crochete de jamon serrano, vedeti voi, ca sunt destule si parca vrei sa le gusti pe toate.
Dar lasati loc pentru felul principal, va propun coaste de porc iberic sau presa - o ceafa care nu se compara cu nicio ceafa de pe lume,un deliciu . Daca va plac burgherii [ cui nu ii plac..], gasiti si asta. Un burgher foarte bun, preparat fara imaginatie excesiva a bucatarului, exact cum trebuie.





Zic sa mai luati o pauza,mai stati la poveste,pentru ca e musai sa luati desertul. Cheescake preparat in casa sau tort cu mascarpone si rodie? Ambele variante sunt delicioase, iar tortul m-a impresionat. Nu i-am facut nici poza ca s-a topit in gura imediat, dar credeti-ma pe cuvant.
Localul e deschis de la 7 dimineata, ce ma bucura mult, e greu sa gasesti mic dejun in Bucuresti asa devreme si pana la miezul noptii .

Se afla pe Barbu Vacarescu 201, intre Mega si Promenada,in cladirea de birouri Bucuresti One la parter.
                      Recomand din toata inima, rasfatati-va cu ceva foarte bun!

You Might Also Like

2 comentarii