Totul despe produse din cocos

11:26:00

Interesul pentru modul de viata sanatos in ultimul timp a crescut enorm si castiga tot mai multa popularitate. Pentru unii este ceva la moda, in trend, cineva urmareste motive etice, iar pentru altii este cu adevarat un stil de viata.

Dar indiferent de motivatie, este important sa intelegem esenta problemei si sa fim sanatosi. Oamenii presupun ca un stil de viata sanatos este renuntarea la obiceiuri proaste, sport zilnic si desigur hashtaguri in social media gen #sport, #vegan, #ecobio, etc...  Desigur, in epoca noastra de progres informational este un stimul pentru a regandi modul de viata, dar asta nu e tot.
Mai mult ca sigur dupa renuntarea la obiceiuri proaste, precum si la produse ce contin coloranti, aditivi si alte prostii, sanatatea si starea fizica se va inbunatati considerabil, dar sa nu uitam si de produse ce punem pe noi, cele de ingrijire, pentru ca aceleasi substante daunatoare patrund prin piele direct in sange si organe. De aici foarte multe probleme - dermatite, alergii sau chiar bolile incurabile.
Eu propun sa vorbim inca o data despre o minune a naturii - uleiul de cocos si alte produse din aceasta nuca.



Da, Ulei de Cocos este o adevarata minune, un produs multifunctional cu compozitie excelenta si cea mai larga gama de folosinta. Producerea uleiului de cocos este un proces lung si dificil. Chiar am urmarit un clip pe youtube si am ramas uimita, cata munca presupune acest proces si totusi cat de ieftin putem avea acest produs. Uleiul de cocos se obtine prin presare la cald sau la rece.  Metoda prin presare la cald se foloseste mai frecvent, dar prin presare la rece rezulta o calitate superioara cu o valoare biologica nutritiva mai mare. Ca si alte uleiuri, ulei de cocos se produce in stare rafinata [ fara miros si gust tipic ] si nerafinata [ cu miros specific ]. In alimentatie este preferat cel presat la rece, iar in ingrijirea personala cel la cald.

Dar totusi, ce il face atat de unic, in comparatie cu alte uleiuri? Primul lucru - compozitia de acizi grasi nesaturati , de asemenea contine fitosteroli, vitamine C, E, K, minerale si acid hialuronic. Uleiul de cocos are o multime de proprietati benefice - este usor absorbit, nu contine colesterol, are un efect emolient si hidratant, antiimflamator, antibacterian. Si da, acesta este motivul pentru care este atat de popular. Utilizarea regulata a acestui produs inbunatateste sistemul cardiovascular, metabolismul, creste imunitatea, regenereaza celulele nervoase. Iar pentru par si piele este ceva de vis - face parul stralucitor si puternic, elimina matreata, reduce vizibilitatea ridurilor, ba chiar si pentru dinti si gingii este foarte sanatos!

Sper ca v-am lamurit si va recomand ca niciodata sa nu va lipseasca acest produs din casa. Iar pentru gatit mai puteti folosi lapte de cocos, care e delicios [ sau puteti sa-l adaugati in cafea ] si multe alte bunatati din cocos absolut senzationale. Si da, modul de viata sanatos pana la urma e o alegere... Alegerea de a fi cat de cat sanatos si activ sau sa acumulezi de-a lungul vietii un buchet de boli.
Sunt curioasa, voi ce alegeti?

You Might Also Like

2 comentarii

  1. sunt mare consumatoare de ulei de cocos, intr-un timp puneam si in cafea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cipsurile de cocos nu le-am incercat încă dar untul de corp nu-mi lipsește. Iar untul alimentar din conserve il folosesc la prajituri. Mor după aromă!

    RăspundețiȘtergere