Danubius Health SPA Resort Sovata

17:55:00

M-am bucurat in weekend-ul trecut de linistea si relaxarea... Am fost la Danubius Health Resort SPA din Sovata. Nu am mai fost prin aceasta zona pana acum. Mi-a priit tare mult aerul, natura minunata, dar si procedurile SPA de care am avut parte.



Hotelul este situat in imediata apropierea lacului Ursu, iar camera noastra a avut vedere chiar spre lac. Danubius Health SPA Resort detine unul din cele mai moderne centre SPA din tara si ofera diferite proceduri si tratamente de specialitate.


In cadrul Danubius Health Resort se foloseste apa sarata hiperconcentrata si namolul sapropelic, care sunt extrase din lacul Ursu. Iar lacul Ursu este renumit datorita nivelului foarte ridicat de sare, in jur de 300 de grame per litru si este numit "marea moarta a Europei". De asemenea, lacul contine namolul sapropelic care este folosit pentru tratamente in starea lui neprelucrata. Namolul contine o multime de minerale, dar si hormonii asemanatori cu estrogen si progesteron, iar toate acestea au un efect fabulos asupra sistemul reproductiv al femeilor. Dar efectele benefice sunt si pentru domni - redobandirea capacitatii la efort si echilibrarea hormonala. Proceduri si tratamente in cadrul Danubius Health SPA Resort au efecte benefice si asupra pielii, afectiunilor dermatologice, articulatiilor, reumatism. Sarea are un efect antiinflamator uimitor, dupa o cura de tratament creste mobilitatea, iar in stari posttraumatice  si postoperatorii scade considerabil timpul de recuperare.


Apa sarata si namolul se folosesc la temperatura de 35-42 de grade, caldura este cedata lent si acest fapt face ca efectele curative sa fie mult mai puternice. De asemenea, statiunea Sovata este renumita si pentru aer, de aceia dupa o cura de doua saptamani se observa cresterea imunitatii si ameliorarea considerabila a afectiunilor respiratorii. 
Eu as spune ca chiar daca nu aveti nicio afectiune, sederea aici ajuta mult la relaxare, energizare si prevenirea bolilor, iar preventia este cea mai importanta!




Si sa nu uitam, ca sa prevenim bolile trebuie sa avem un stil de viata sanatos. Mai putina mancare si mai multa miscare. Lucrurile sunt foarte simpli, trebuie sa avem grija de noi.
Cat despre lacul Ursu, este cel mai mare lac heliotermic din Romania, salinitatea ajunge aproximativ la 300 de grame per litru, temperatura lui ajunge in sezonul estival la nivel aproximativ de 35-50 de grade. Zona din jurul lacului este superba, perfecta pentru plimbari lungi si drumetii. 



De aceia apa din lacul Ursu se considera miraculoasa pe buna dreptate . La Danubius Health SPA Resort puteti beneficia de tratamente pentru infertilitate, diverse tratamente ginecologice, dermatologice, artrite, reumatism, cailor respiratorii si multe altele. Miracolul Sovata este natura, apa, sarea, aerul, oamenii... 

AICI gasiti mai multe detalii. Va doresc multa sanatate! 

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Tare mult mi-ar plăcea să merg la un astfel de loc și să mă pot răsfăța!
    Un răsfăț care are efecte benefice asupra sănătății organismului.
    Mă bucu pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos, nu am fost la Sovata de multi ani, ultima data era cam parasita, am auzit ca acum arata foarte bine si totul este minunat!

    RăspundețiȘtergere