HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH / FreyWille

07:59:00

După o perioadă de îndelungă cercetare și teste de creație, FREYWILLE dezvăluie un nou omagiu dedicat unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor - Vincent van Gogh (1853 - 1890).
Trei dintre capodoperele artistului au fost alese ca sursă de inspirație pentru a crea bijuterii ce vor impresiona prin coloristică și elementele simbolistice: "Ramuri de migdal înflorit", "Noaptea înstelată" și "Floarea soarelui". Multe ore, creație și dedicare au fost acordate acestei noi colecții, care este cu siguranță o piatră de hotar semnificativă în lucrarea creatoare a brandului.

VINCENT VAN GOGH
Vincent van Gogh (1853 - 1890) este considerat fondatorul picturii moderne. Picturile sale sunt asociate cu post-impresionismul și au avut un impact major asupra mișcărilor de artă ulterioare, cum ar fi Fauves (inclusiv Henri Matisse) și curentul expresionist.

 
Tehnica sa de a picta este unică și recunoscută ca atare de la prima vedere. Van Gogh a pictat rapid și spontan, fără corecții majore. Culorile puternice și tușele de pensulă exprimă ceea ce el nu a putut spune în cuvinte.
El a aplicat culorile impasto, adică nediluate sau doar ușor diluate, și uneori le-a presat direct din tub pe pânză. Folosind această tehnică, expresivele tușe de pensulă au prins viață, ceea ce a contribuit la stilul său incomparabil.
În timp ce abia reușea să vândă tablouri în timpul vieții sale, lucrările sale ating astăzi prețuri record la licitații.
L`Amandier turquoise
L`Amandier rouge éclat
Éternité
Fleur D`Or Jour

sunt cele mai noi capodopere create de FREYWILLE, un omagiu adus viziunii de geniu, spiritului creator și tehnicii speciale ale lui Van Gogh.

Artiștii FREYWILLE s-au inspirat din lucrările sale de geniu pentru a crea această colecție frumoasă de bijuterii:
L'Amandier“ - cele doua seturi au ca inspirație tabloul "Ramuri de migdal înflorit"
Disponibil în două culori vii, turcoaz și roșu strălucitor, motivul L'Amandier reflectă o nouă zi de primăvară care așteaptă o înflorire completă: designul pe turcoaz strălucește in fundalul de un gradient liniștit, radiind un aer contemporan și proaspăt, în timp ce variația cu fundal roșu strălucitor debordează de culoare, având un spirit cald și aprins.

Éternité’ – setul are ca sursă de inspirație celebrul tablou “Noapte înstelată”
"The Starry Night", una dintre cele mai apreciate picturi ale lui Van Gogh, transpune peisajul din camera artistului chiar înainte de răsăritul soarelui, cu includerea unui sat idealizat. Cu mare grijă și atenție la detalii, echipa de artiști FREYWILLE a interpretat designul original și a adus la viață cerul înstelat în bijuterii cu email.



 
'Fleur d'Or Jour' - setul este inspirat de tabloul "Floarea soarelui"
Van Gogh a creat numeroase variante care au avut ca motiv central floarea-soarelui. Setul realizat de artiștii FREYWILLE este o simbioză a acestor imagini. Cu toate acestea, inspirația principală a fost luată din cele mai renumite opere de artă ale lui Vincent van Gogh într-o serie de tablouri din 1887 - "Douasprezece floarea-soarelui într-o vază".



Cea mai fină pulbere de aur de 24k este prezentă pe suprafața din email a tuturor pieselor din colecția Hommage à Vincent van Gogh. Se regăsește în florile și ramurile de migdal, strălucește în tușe de auriu pe petalele de floarea-soarelui și luminează cerul înstelat al nopții.

Emailul artistic unic, aplicat în mai multe straturi pe fiecare bijuterie și tratat termic în cuptoare la temperaturi înalte, dar și cei aproape 100 de pasi diferiţi pentru a produce decorul delicat și intens colorat, ce va fi fixat ulterior pe montura metalică, transformă bijuteria într-o poveste despre artă în cea mai pură formă a sa. Fiecare bijuterie FREYWILLE este realizată manual, în Viena, de către experți în arta emailării, în timp ce culorile unice conferă o strălucire aparte bijuteriilor.

Mixul de culori vibrante, bogate, cu pastelurile delicate fac din noua colectie HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH o declarație despre viață în sine, cu sensibilitatea, forța și angoasele ei.
În cei doar 10 ani de creație, Vincent van Gogh s-a remarcat prin numărul impresionant de tablouri lăsate în urmă, dar și prin forța exprimată de opera sa. Culorile îndrăznețe, stilul energic și liber al pensulei încărcate de vopsea consistentă exprimă lupta sa interioară, dar și inocența în fața simplelor bucurii oferite de viață.

 
Agonia spiritului creator traversează atât spațiul teluric, cât și celest, cunoscând stări contradictorii, însă păstrând de fiecare dată speranța: de la bucuria simplă adusă de câmpurile de floarea soarelui și până la delicatețea ramurilor de migdal. Iar când noaptea acoperă cerul și pământul, eternitatea nu mai pare atât de rece, deoarece lumina stelelor încălzește peisajul, idilic conturat în “Noaptea înstelată”.

Multitudinea de nuanțe de albastru ale cerului lui Van Gogh este armonizată cu delicatele tușe de aur de 24K în setul Éternité. Efortul susținut al artiștilor pasionați, reflectat în ore nesfârșite de creație, certifică faptul că bijuteriile FREYWILLE sunt unice, garantând în același timp produse de cea mai înaltă calitate.

HOMMAGE  à VINCENT VAN GOGH, expresia iubirii profunde pentru viață - în simplitatea, bogăția și neliniștile ei.

You Might Also Like

3 comentarii