Fragonard Pivoine / A bouquet of Peonies

19:09:00

Bun venit in 2018! Prima postare,prima inspiratie.. Sa avem un an frumos, la fel ca un buchet de bujori, flori superbe si cred ca iubite de toata lumea.
Cunosc Casa de parfumuri Fragonard din citite, auzite, dar iata ca am avut ocazia sa patrund in aceasta lume parfumata cu primul parfum si nu oricare - Pivoine  sau Peony si pe romaneste Bujor.
Bujorul este o floare absolut minunata care simbolizeaza frumusetea si belsug! O floare parca sculptata din hartia creponata, atat de generoasa si exploziva... ca sufletul unei femei, complex de sentimente, fantezii ascunse si eleganta.



Eau de toilette Fragonard Pivoine a fost creat in 2017 de parfumierul Celine Ellena, ea facand parte dintr-o familie de parfumieri  francezi de traditie si este fiica celebrului parfumier Jean-Claude Elena. A creat multe parfumuri renumite,dar astazi vorbim despre ultima ei creatie cu bujori, inspiratia absolut fabuloasa, numai imaginati-va o gradina plina de bujori infloriti.. splendid!
Piramida parfumului nu este foarte bogata, florile sunt principalele note, atat la varf, baza si mijloc.

Notele de varf: coacaze, rubarba si iasomie.
Notele de mijloc: bujor roz, bujor rosu, iasomie, momoza.
Notele de baza: iris, mosc, ambra.


Desigur, orice parfum trebuie testat pe piele. Perceptia parfumurilor depinde de gusturi, educatia olfactiva, caldura pielii, nas si multe altele, dar o sa incerc sa descriu in cateva cuvinte acest parfum, mai ales ca in ultimul timp m-am pus serios pe studiat arta parfumiera si imi place muuult.


Asa cum spune denumirea Pivoine / Bujor - acest parfum este din gama florala si principala nota este bujorul.
Fragrantica descrie acorduri principale ca floral- proaspat si dulce-acrisor. Sunt total de acord. Imediat dupa aplicare simt [ descriu doar propriile mele perceptii despre parfum] o explozie de aroma, un buchet imens de bujori. Da, bujorul sa simte perfect. Dupa ce trece putin timp mirosul se mai domoleste si sa simte ceva dulce-floral. Nu simt ambra, nici moscul. Pe pielea mea e clar mirosul de bujori, chiar si dupa doua-trei ore. Parfumul persista cam atat, dar pe parcursul zilei aroma se mentine in par si pe haine. Dupa parerea mea acest parfum se potriveste atat iarna, cat si primavara-vara, este delicat, feminin si care starneste emotii.... Imi place!

Gama Pivoine contine mai multe produse din care face parte apa de toaleta Pivoine, sapun, difuzor de camera si un set de mini-produse, care poate fi un cadou excelent pentru cineva drag sau pentru tine,pentru ca TU meriti tot ce e mai bun in viata! Nu uita asta!
Parfumeria FRAGONARD a fost deschisa in 1926 de catre Eugene Fuchs care a ales denumirea casei dupa faimosul pictor de la Grasse - Jean-Honore Fragonard, ca un omagiu pentru orasul Grasse si rafinamentul artelor franceze din secolul al 18.  Acest spirit continua si acum, au urmat trei generatii care duc trditia casei Fragonard in lume....


Daca nu stiati, exista trei fabrici  Fragonard in Franta [ Grasse, Eze si Paris]  si doua muzee in Grasse si Paris, muzee care merita vizitate si unde chiar  puteti vedea  cum se creaza celebrele parfumuri.
Pana la primavara puteti sa va bucurati de un buchet minunat de bujori chiar acum, dar si alte arome Fragonard..

                      Eu acum inchei si ne auzim data viitoare la o poveste parfumata...
                      Fragonard este disponibil in Romania prin Adda Shop AICI.

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Ce poze frumoase!! Desi stiu ca urmeaza o iarna gra si luna, ma relaxeaza gandul ca apoi o eclipseaza primavara cu bujorii si toate florile ei..

    RăspundețiȘtergere