Frumusetea vine din interior...

16:22:00

Fetele dragi, vreau sa va impartasesc cateva din secretele mele personale despre frumusetea din interior si despre tot ce tine de acest subiect. Subiectul este vast si sunt atat de multe de impartasit... Este parerea mea si nu indemn pe nimeni sa faca ca mine, fiecare face ce vrea.
Si am ce sa va impartasesc,pentru ca de-a lungul vietii am acumulat cunostinte, sunt medic si poate privesc din alt unghi, am invatat si eu la randul meu si invat permanent. Daca o sa va placa, va mai povestesc.
Si aici o sa ma refer strict la legatura dintre frumusetea interioara si cea exterioara a unei femei.

In primul rand psihicul. Sa stie ca intre psihic si piele exista o relatie foarte stransa. Se roseste pielea de rusine sau furie, devine palida brusc cand ne e frica, de groaza sau de emotii ni se face "pielea de gaina".. Cat de stransa e legatura intre suflet si piele, chiar si in mintea noastra. Exista informatii stiintifice ce dovedesc acest fapt.Se produc reactii biochimice care se revarsa asupra pielii . Cu toate ca exista si cauzele biologice, starea de spirit are un impact enorm.E foarte mult de vorbit, sincer, dar incerc sa fiu mai concisa. Acnee, dermatite alergice, riduri premature, cuperoza, chiar si afectiuni ale cavitatii bucale, psoriazis, rozacea ... sunt in mare parte oglinda psihicului nostru.

Da, stresul influenteaza considerabil, da, nemultumirea de sine influenteaza mult, nervozitatea, rautatea, caracter prost, nefericirea, frustrarea si inca multe, multe cauze psihosomatice. Am spus, ca exista si cauze biologice si cum sunt medic,indemn sa mergeti la medic, sa gasiti cauza, dar in acelasi timp vreau sa spun ca foarte multe depind numai de noi!
Nervozitatea si stresul nu numai dauneaza pielii, dar si expresiei fetei.Muschii faciali incordati, riduri mai profunde, ten tern, fara luminozitate.
Ce putem face?


- sa invatam sa ne relaxam. Femeia in general trebuie sa fie relaxata si calma. Aici ne ajuta technici de meditatii, yoga, exercitii fizice,plimbari, masaj si multe alte activitati ce ne fac placere si mici bucurii.
- poate parea ciudat, dar zambetul tau in oglinda iti va schimba viata in bine! Are un efect foarte bun asupra psihicului, dar si asupra musculaturii faciale - relaxeaza muschii fruntii, buzelor si ochilor. Efect garantat-buna dispozitie si mai putine riduri.
- daca tot am ajuns la mushii faciali, recomand facebuilding. Da, da, stim sa tonifiem musculatura corpului, dar uitam ca si fata si gatul are musculatura.. Stiati ca tot capul si gatul are mai mult de 100 de muschi? Le stiu pe de rost in latina, doar asta e specializarea mea. Si starea musculaturii faciale influenteaza expresia fetei, riduri, tonusul general al pielii. Gimnastica faciala face minuni! 5 minute pe zi si rezultatul va va uimi. Cu conditia ca o faceti zilnic.

 Am atatea de povestit aici, cum influenteaza postura, despre masaj al fetei si capului, cum unele femei sa imbatranesc singure.. Daca credeti ca e interesant pentru voi, astept sa-mi spuneti
- exercitii de respiratie. Sunt multe tehnici de respiratie si toate au un aport pozitiv asupra starii organismului, circulatiei sanguine, relaxarii si..felului cum aratam. Pentru inceput, va invit sa luati o pauza de 5 minute, sa va asezati comod in liniste si pace si sa respirati.Inchideti ochii si urmati mental inspirarea si expirarea. Pentru inceput nu trebuie sa faci ceva special, doar inspira si expira in mod relaxant si placut.
- sexul. Da, sexul si orgasmul cu omul iubit este cel mai bun remediu antistres. Actul sexual determina circulatia sangelui a tuturor organelor, inclusiv al tenului.Viata sexuala completa armonizeaza achilibrul hormonal, are efectul pozitiv asupra organismului si  starii mentale.

Sa trecem la alte treburi si anume- alimentatia.
O sa incep cu apa. Pentru buna functionalitate fiziologica organismul uman are nevoie de apa. Apa plata, nu minerala, nu suc, cafea si ceai. Cam 1,5 litri pe zi.

Pielea e ca un fruct si nimanui nu le plac fructe stafidite. Fiecare celula din corp are nevoie de apa ca sa reinnoiasca si sa detoxifice. Fara apa nu va salveaza nici cea mai scumpa crema. Intodeauna incep ziua cu un pahar de apa pe stomac gol, fie pur apa, fie cu lamaie, fie cu apa oxigenata. Apa cu lamaie alcalinizeaza organismul, iar apa oxigenata 3% [10-15 picaturi intrun pahar de apa] are un efect puternic antioxidant, distruge paraziti, virusi si bacterii patogene din organism, chiar celule cancerigene. Asa alternezi eu bautul apei de dimineata.

Inca o regula importanta pentru mine - niciodata nu beau nimic in timpul mesei sau macar o jumatate de ora dupa. Apa se bea inainte.
Acum se vorbeste farte mult despre stilul de viata sanatos, mancare sanatoasa, raw sau vegan. Nu sunt vegana, nici raw, dar incerc sa mananc echilibrat si moderat.  Imi plac preparate raw si chiar sunt abonata la #cakeawayfriday de la RAWZ - cele mai bune prajituri raw.Totul e foarte simplu. Da, imi permit si rasfaturi gastronomice cateodata.

Postul. Post total doar cu apa de la o zi pana la zece zile sau postul intermitent.
Nu vreau sa va conving, dar exista studii stiintifice, clinici specializate numai pe foame unde pacientii platesc bani grei . Gasiti multe informatii pe net. Treaba e ca foamea se tine nu numai pentru slabit si in general oamenii cu greutatea normala nici nu slabesc mult. Se tine pentru detoxifiere si tratamentul diverselor boli. In repaus alimentar corpul incepe sa foloseasca grasimile si celule cetonice pentru producerea glucozei, care scade la zero dupa 24 de ore de foame. Avand ca rezultat cresterea hormonilor suprarenali - corticosteroizi care au un efect puternic antiinflamator. Postul prelungit [ mai mult de trei zile pana la 10 zile si mai mult] are beneficii imense - se produce curatarea, detoxifierea corpului la nivel celular, reface imunitatea, distruge toate celule patogene, cancer, boli autoimune, diabet, reumatism , etc... In plus, dupa 10 zile de post doar cu apa se restabileste complet vederea, intinereste pielea, dispar riduri. Nu mai zic de obezitate. Chiar si boli mentale. Eu am reusit pana acum sa tin posturi de 3-4 zile, nu am putut mai mult din punct de vedere psihic, e foarte interesanta reactia creierului, cand de fapt nu ti-e foame ca atare, ti-e foame in capul tau.. Dar cu siguranta voi reusi sa tin cele 10 zile. Nu va indemn sa faceti ca mine, mai intai studiati, consultati medicul, aveti convingerea ca aveti nevoie. Dar macar  un post de o zi nu strica nimanui.
In afara de alimentatia cat de cat echilibrata, intodeauna iau suplimente nutritive si vitamine.  Omega3  fara pauza, are beneficii enorme si mai ales dupa 40 de ani e obligatoriu. La fel si melatonina. Melatonina se produce in creier de glanda pineala sau epifiza, care cu varsta, cam dupa 35 de ani incepe se micsoreze si la un moment dat devine inactiva.

 Aceasta glanda mai secreta multi hormoni si mecanismul e foarte complex, de aceia e foarte important sa mentinem organismul in buna functionalitate. Melatonina- hormonul somnului calitativ, dar si hormonul logevitatii, tineretii si vitalitatii.  Odata cu debutul noptii se  produce melatonina care este responsabila pentru somn profund si multe alte procese din corpul uman - imbunatatirea starii psiho-emotionale, antistres, normalizarea tensiunii arteriale, protectia ADN-ului, neutralizarea radicalelor liberi, celulelor patogene, are un efect antiimbatranire, creste imunitatea, echilibreaza nivelul hormonal, endocrin, scade grasimile.
Dupa o ora-doua dupa adormire incepe sinteza hormonului de crestere- somatotropina care determina intinerirea organismului, regenerararea celulelor, cresterea masei musculare,inhibarea proceselor distructive din organism, accelerarea vindecarii ranilor, intarirea oaselor, asimilarea calciului, intarirea sistemului imunitar, cresterea activitatii sexuale. Deficitul acestui hormon provoaca depuneri de grasimi, imbatranire prematura, osteoporoza si multe altele.  Pastila de melatonina este obligatorie dupa 40 de ani. Acum ati inteles legatura? Inca o regula pentru mine- o pasila de melatonina cu o ora inainte de culcare, fara pauze.
In plus, mai iau vitamine si suplimente la nevoie, dar nu tot timpul.

Ce vreau sa spun ca o femeie fericita e si frumoasa. De aceia, in primul rand, nu uitati sa fiti fericite, aveti grija de voi, de sanatate, zambiti, faceti lucruri care va implinesc, iubiti. Fericirea se vede pe exterior si intodeauna va atrage lucruri frumoase in viata voastra.
Daca va placut postarea si daca mai doriti,putem sa mai abordam multe subiecte interesante - despre practici japoneze,energie feminina, psihologie, yoga, meditatii si multe altele. Va doresc sa fiti frumoase atat in interior cat si la exterior!
                                             Mi-ar placea tare mult sa aflu si secretee voastre!

You Might Also Like

22 comentarii

  1. Foarte interesant articolul tau Stella, ai mare dreptate cu stresul, de cand am scapat de stresul de la serviciu si somnul mi s-a imbunatatit si tenul meu arata altfel si viata mi s-a schimbat complet, te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-ar placea sa vorbim despre meditatie, mi se pare o metoda interesanta de relaxare si de cunoastere a sinelui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit si recitit articolul. Multumesc mult <3
    Inca nu am descoperit un secret al frumusetii, tot ce am observat e ca fericirea si implinirea sufleteasca aduce numai beneficii corpului nostru.
    Despre meditatie, masaj si alimentatie sanatoasa imi place sa ma documentez incontinu si sa pun in practica.
    Apropo de post l-am tinut si m-am simtit foarte bine, dar e incredibil cat de mult mancam zilnic si avem tot felul de pofte, iar de fapt putem functiona cat mai simplu si light. Apa conteaza enorm de mult.
    As vrea sa mai ne scri pe acest subiect si sper ca multa lume sa citeasca articolul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc mult, Cristina. si ma-as bucura sa inteleaga cat mai multa lume.

      Ștergere
  4. Foarte interesanta postarea, ai dreptate, trebuie sa avem grija de noi pentru a putea fi sanatoase si fericite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Apa minerala nu e tot apa? Eu beau cam 2 l de apa minerala zilnic, nu prea tolerez apa in sensul ca nu pot sa beau mai mult de 2-3 pahare pe zi. In schimb apa minerala pot bea oricand, oriunde, oricat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte faina postarea..si personala, asa! :)
    Imi place sa citesc chestii personale, dar incurajatoare in acelasi timp!
    Uneori - si de cele mai multe ori - ne stresam si agitam pentru lucruri efectiv fara semnificatie si fara rost...eu sunt una din acele femei care face asta si incerc sa ma opresc...si sa ma gandesc: merita treaba asta atata agitatie si stres? De multe ori, raspunsul este "Nu". Dar , cumva e bine sa ne si eliberam de anumite stari si sa tipam daca asta ne calmeaza, sa plangem pentru a ne descarca...
    Te pup, draga doamna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana, intradevar, ne agitam aiurea fara rost si intelegem tarziu..
      Te pup!

      Ștergere
  7. Ai punctat corect, toate problemele noastre feminine, mentalul este sensibil afectat în viața asta tumultuoasa, trebuie să avem grijă de noi, să găsim echilibrul lăuntric!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-a placut super mult articolul! Interesanta partea cu postul de apa, nu cred ca as rezista vreodata dar incerc. Acum m-am apucat iar de dieta Rina 90 pt confortul meu..psihic mai mult :)) iar vineri am zi de apa. Abia astept. Stiu ca o sa ini fie greu pt ca sunt cea mai pofticioasa din lume dar vreau neaparat sa experimetez. Si sapt viitoare poate incerc 2 zile :D.
    Astept si alte subiecte similare.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Federova, multumesc! E greu tare cu postul, dar merita! Pupp

      Ștergere
  9. am citit de 2 ori, chestia cu apa oxigenata nu o stiam si o sa o urmez! trebuie una anume sau cea normala de la farmacie?

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte interesant articolul!Scurt si la obiect.Chiar am aflat multe lucruri folositoare:)Nu stiam ca exista o varianta de meditatie, adica energia feminina!Chiar o sa caut mai multe informatii despre aceasta forma de meditatie.Mult succes cu blogul..Eu am aflat de dumneavoastra datorita emisiunii Destine ca-n filme si mi-ati starnit interesul.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere