Folie a Plusieurs / by Mark Buxton

17:30:00

F O L I E A PLUSIEURS nebunia tuturor, este o parfumerie de nisa din Berlin ce foloseste aromele ca mediu pentru extinderea disciplinelor creative precum filmul, arta contemporana, moda, designul, dansul sau arhitectura. Lucrurile frumoase sunt cele pe care nebunia le determina si ratiunea le scrie. Din aceasta cauza aromele F O L I E A PLUSIEURS sunt determinate de noi definitii pentru modul in care sunt luate in considerare, folosite si apreciate parfumurile. Creatiile sunt precum artistii care traiesc o viata paralela si ale caror fapte transforma o era.

"Cand un parfum este conceput ca un proces de creatie, acesta devine realitate, adevar si mostenire, iar nebunia va trai in fiecare picatura.” Mark Buxton (creator F O L I E A PLUSIEURS)
 
 
LA HAINE O aroma linistita, dar totusi indrazneata, care urmareste linia gatului ca o lama ascutita cu sulfura de Bucchu, note sangerii si acorduri reci de aldehide. Exista sentimentul ca ceva se va intampla… cauciuc ars, note reci de cedru se combina cu mesteacan, gudron, piele si ulei de dafin pentru un efect complet. Nota finala este cea a unui parfum rece de pivinita umeda, cedru, ambra si muschi.
THE VIRGINS Un parfum cu puternice influente ale anilor ’70, corespunzand unor momente de voyeurism, inocenta si relaxare specifice unui film. Mirosul placut al rujului si machiajului unei tinere virgine se contureaza in acorduri de tonka, patchouli, iris si cedru. Parfumul isi intoarce in final fata spre inceputurile religioase prin note de tamaie si mir. 

LOVE EXPOSURE O poveste spusa cu un oarecare umor si o tensiune care se acumuleaza si duce la un final imprevizibil. Un parfum delicat, oarecum nevinovat, dar totusi puternic. Note animalice de castus, Indol, chimion si ambra strabat acest parfum. Note sangeroase surprinzatoare din ulei de Bucchu, dafin si acorduri metalice surprind mirosul pielii fierbinti si umede.
MOOD INDIGO Un film inspirat de jazz. O creatie in care florile joaca un rol important, un film care incepe voios si luminos, pentru a deveni treptat foarte intunecat. Parfumul se bazeaza pe note lemnoase intunecate si multa tamaie. Musetelul si piperul rosu confera ritm si miscare si creeaza un scurt pasaj de lumina in aceste acorduri intunecate. 
DAISIES Inspirat de personaje colorate, Daisies se deschide intr-o mare de acorduri verzi. Note fructate, gurmande surprind opulenta si lacomia culturii burgheze. In final, notele dulci, florale se dezintegreaza in acorduri lemnoase, cu atingeri de rasini si opopanax
BLOW UP "Sunt cateva elemente si momente in filmul Blow-up cu care am rezonat profund si care m-au determinat sa creez un raspuns olfactiv. Texturile de lemn din masina si podul fotografului, antichitatile, substantele chimice din camera obscura, penele prafuite, frunzele verzi si marijuana... toate au inspirat aceasta creatie. Cu toate acestea, momentul cu care am rezonat cel mai mult si care a servit drept sursa de inspiratie pentru conceptul si tema acestui parfum a fost scena cu pictura in ulei. Tabloul a devenit o metafora realitate versus fantezie." Mark Buxton, parfumierul Casei.

Produsele sunt disponibile la o cantitate de 50 ml la pretul de 550 lei.

Creatiile F O L I E A PLUSIEURS sunt disponibile in Beautik Haute Parfumerie si pe www.beautik.ro


You Might Also Like

8 comentarii