Implant dentar

20:00:00

Asa cum mi-ati cerut si am vazut ca aveti interes , o sa fac din cand cand postari legate de profesia mea . Cine inca nu stie, sunt medic stomatolog cu 24 de ani in cariera ,am multe specializari,printre care si implantologia . Informatii despre implant dentar exista foarte multe,dar unii oameni tot au nelamuri sau temeri. Asadar, o postare generala despre implant dentar . Daca mai aveti intrebari sau vreti sa dezbatem anumite teme, astept comentariile voastre.

Implantologia dentara are mai mult de 50 de ani de istorie. In tot acest timp s-au facut nenumarate cercetari, experimente, operatii cu consecinte negative cat si de succes. De aceea profesionistii cu experienta vasta de astazi pot oferi aproape 100% garantie de succes in resultatele implantologiei dentare. Cu toate acestea exista multa neincredere din partea pacientilor pentru aceasta procedura. Deci, sa vedem impreuna ce mituri despre implantologie circula printre pacienti.

1. Implantul dentar este foarte dureros.

Total fals. O anestezie locala mica e suficienta pentru ca pacientul sa nu simta absolut nimic. Desigur, sunt inconviniente minore, dar cu grija adecvata si respectarea tuturor recomandarilor medicului consecintele sunt minime. Nu doare absolut deloc nici in timpul operatiei si nici dupa (niciun pacient de al meu nu a avut vreodata astfel de neplaceri).

2. Inserarea implantului dureaza foarte mult.

Fals. Inserarea unui implant dureaza maxim 15-20 minute. Desigur, exista cazuri cand e necesara si augmentarea osoasa, dar nici in cazurile foarte complicate operatia nu dureaza o vesnicie. Bineinteles ca dupa inserarea implantului va trebui sa asteptati un pic pentru osteointegrarea sa (intre 3 si 6 luni) dar ganditi-va ca poate in aceasta perioada ati fi stat fara acel dinte si oare nu merita efortul sa mai aveti un pic de rabdare> Mai ales ca durata de viata a implanturilor este foarte ridicata si tot restul vietii va veti bucura de dinti frumosi. Exista de asemenea procedura de implantare intro singura etapa cu incarcare imediata si intro singura vizita la dentist pacientul pleaca cu un dinte nou.

3. Implantul dentar este foarte scump.
 
Intradevar, operatiunea nu e ieftina. Cu toate acestea trebuie sa mentionez ca implantul dentar reface pe deplin toate functiile unui dinte natural. Si inca o data precizez, cu grija adecvata si recomandarile medicului respectate durata de viata a unui implant este foarte mare. Ganditi-va cate punti sau proteze ati schimba in tot acest timp si cati bani ati cheltui si mai ales ca veti simti implantul ca pe un dinte natural.

4. Implantul dentar se respinge.

Total fals. Numai in 2% din cazuri exista posibilitatea esecului osteointegrarii implantului in os. Doar in cazuri foarte rare si in urma inserarii necorespunzatoare implantul nu are stabilitate si prin urmare va fi eliminat. Absolut toate implanturile sunt din titan care este 100% biocompatibil cu organismul.

5. Un alt mit este ca implantul nu ofera avantaje fata de metodele traditionale de protezare. Nimic mai gresit!

- Implantul dentar inlocuieste perfect un dinte natural fara a afecta ceilalti dinti naturali si totodata reda toate functiile unui dinte normal.
- Implantul dentar permite volumului osos mult mai mult timp sa mentina cantitatea de tesut moale.
- In edentatia totala implanturile dentare permit folosirea mai mult tehnici de protezare
- Sub lucrarile pe implanturi nu se retentioneaza resturi alimentare.

6. Prea multe contraindicatii si complicatii.

Fals! Sunt doua grupe de contraindicatii - absolute si relative. Contraindicatiile absolute sunt: Sida, sifilis, TBC, leucemie, diabet insulino-dependent, maladii grave endocrine, boli neurologice, fumatul a mai mult de 10 tigari pe zi, bolile sangvine, etc. Deci doar afectiuni severe a organismului ne pot impiedica de a recurge la inserarea implantului. Restul contraindicatiilor sunt relative si cu diagnosticarea corecta si grija deosebita fata de pacient nu vor fi probleme. Totusi, as mai mentiona la contraindicatii absolute - osteoporoza cronica si tratament indelungat cu preparate specifice. Dar referitor la complicatii am mai zis, sunt minore si practic nu exista comparativ cu complicatiile tratamentului endodontic a chiar si a unei simple carii. Operatia este atraumatica si total nedureroasa.
 

In concluzie, alegeti intotdeauna fara griji un implant dentar unde este cazul si bucurati-va de dantura naturala si frumoasa. Uitati Corega de si zambiti fara griji si probleme.
                                                WWW.DOCTORADAMSTELLA.RO

You Might Also Like

8 comentarii

  1. super postare Stella,sotul meu are un implant,a suportat foarte bine interventia,totul a decurs repede si bine.Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!

    As dori daca se poate o lamurire in baza catorva informatii (sunt constienta ca fara o vizualizare a problemei nu imi puteti da un raspuns exact): m-am prezentat la medic ptr ca aveam probleme cu gingiile, sangerau si erau retrase vizibil la partea din fata, jos mai rau ca sus. Am rezolvat toate maselele (plombat) apoi am facut detartraj. Mentionez ca au trecut de atunci 5luni, s-a stopat procesul de retragere al gingiei, a capatat alta culoare dar de revenit la loc nu vad nimic. Dna doctor mi-a precizat ca dupa detartraj gingiile isi vor reveni. In cat timp isi vor reveni sau trebuie sa revin la cabinet ptr o alta procedura?

    Va multumesc! o zi frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua . Detartrajul este obligatoriu la 6 luni , foarte bine ca il faceti, mentineti tot asa. din pacate , gingivia odata retrasa, niciodata nu va reveni la loc, este un proces ireversibil. se rezolva doar prin operatii specifice, dar mare atentie , foarte putini specialisti fac cu adevarat aceste operatii. trebuie vazut daca nu aveti probleme ortodontice , daca dintii nu au contacte echilibrate si dintii sunt strambi [chiar daca nu toti], se rezolva si prin tratament ortodontic . va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Thank you i did really need this topic you share a very nice information about the implant dentar it's great work.
    implant dentar

    RăspundețiȘtergere
  5. Hello! Am facut un Implant dentar in Cluj-Napoca si sunt foarte multumit de el. Am citit desigur inainte sfaturile voaste. Sunteti foarte tari.

    RăspundețiȘtergere