FARES - 85 de ani de pasiune pentru plante

16:38:00

Fares Orastie implineste 85 de ani, peste opt decenii de lucru cu plante tamaduitoare si remedii naturale culese din popor sau create de echipa companiei, 85 de ani de experienta, pasiune si dragoste pentru oameni.

 


Povestea Fares Orastie e despre plantele pe care natura ni le ofera, presarate pretutindeni in tara noastra sau in lumea larga. De fapt, aceasta poveste a inceput de pe timpurile stramosilor daci, care stiau multe minuni despre plante, sanatate si viata. Iar mestesugul acesta al lor nu a pierit niciodata: a renascut acum 85 de ani, in anul 1929, in mainile vizionarului farmacist Andrei Farago si s-a asezat la poalele Sarmisegetuzei, inapoi in inima Daciei, dand viata multor lucruri bune. 
Mergand pe urmele stramosilor, echipa Fares a ales sa cultive plantele si sa isi desfasoare activitatea in aceleasi locuri bogate in traditie, unde viata infloreste in fiecare an, daruindu-ne cele mai bune ingrediente pentru sanatate: la Orastie.

 


 

In fiecare zi, cei de la Fares fac asa cum au invatat ca e bine: folosesc numai plante tamaduitoare din culturi proprii sau din surse de incredere, le aleg fir cu fir si le usuca dupa metoda lor, la temperaturi care pastreaza tot ce-i bun in ele. Dupa o prelucrare atenta, acestea ajung in casele romanilor, in remedii culese din popor sau create de echipa companiei. 
Eficienta produselor din plante medicinale este strans legata de calitatea acestora si de modul in care sunt prelucrate si utilizate. Cand vorbim despre plantele provenite din culturile proprii este importanta folosirea materiilor prime certificate din punct de vedere al speciei, acest lucru venind ca o prima garantie a calitatii produselor Fares. Mai mult decat atat, experienta echipei de la Orastie a dus la dezvoltarea unor tehnologii proprii, acordand o atentie deosebita procesului de uscare pentru fiecare specie de planta. Acest lucru inseamna existenta unor temperaturi si a unei durate de uscare controlate pentru a asigura pastrarea substantelor active si a unor spatii speciale de depozitare, protejate de contaminare. Un alt punct important este si trasabilitatea completa pe fluxul tehnologic care permite verificarea fiecarei etape de productie, iar certificarea din punct de vedere al sigurantei alimentare, contribuie, de asemenea, la asigurarea eficientei terapeutice a produselor Fares.

Stiati ca…

  • Menta presupune cel mai indelungat timp de uscare, ea avand nevoie de pana la 48 de ore, in timp ce musetelul se usuca in circa 20 de ore? La polul opus avem socul, care se degradeaza foarte repede.
  • Farmacistul Andrei Farago a fondat in anul 1929 firma „Digitalis, prima companie romana pentru cultivarea plantelor medicinale”, care astazi poarta numele Fares?
  • Fares Orastie produce peste 800.000 de sticlute de sirop intr-un an? Daca am goli toate aceste sticlute am putea umple lejer o piscina cu suprafata de 100 de metri patrati si adancimea de doi metri.
  • Este nevoie de peste 20 de ore de analize pentru o cutie de ceai si chiar 48 de ore pentru antibioticul natural Biosept?
  •  
  • Fares Orastie produce peste 20 de milioane de cutii de ceai in fiecare an? Daca am pune cap la cap toate aceste cutiute de ceai, am putea acoperi o distanta aproape echivalenta cu lungimea fluviului Dunarea – 2.800 km – de la izvoarele din Germania si pana la varsarea in Marea Neagra.
  • Realizarea unui produs nou dureaza de la 9 la 18 luni? In acest timp se trece de la documentarea stiintifica, la probele de laborator si probele pilot, testari si analize, elaborarea standardului de calitate al produsului, obtinerea avizelor de fabricatie conforme cu legislatia, evaluarea eficientei terapeutice.
  •  
  • Una dintre magaziile Fares dedicate depozitarii plantelor, dupa recoltare, are 51 m lungime si 32 m latime, fiind construita pe structura unui hangar de avioane?
  • In echipa Fares lucreaza peste 750 de oameni?
  •  










You Might Also Like

7 comentarii

  1. Eu sunt fan ceaiuri si Fares, beau minimum 3 pe zi: verde, sunatoare, musetel si nu numai. :)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. You look so adorable! kisses! Have a great weekend!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos <3 pacat ca nu sunt bautoare de ceai <3.Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. ES UN PRODUCTO ESTUPENDO Y TU COMO SIEMPRE MUY GUAPA Y CHIC! UN BESO.

    RăspundețiȘtergere
  5. La noi in casa, se bea ceai Fares in fiecare zi! Au cele mai complexe si bune combinatii de plante.

    www.2iepurasi.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, imi plac ceaiurile de la Fares, insa nu stiam ca lucreaza 750 de persoane! :)
    Pupici, doamna!

    RăspundețiȘtergere
  7. De mult timp sunt fan al ceaiurilor Fares. Nu ne lipsesc din casa!

    Frumoasa postare, Stella!
    Pupici, cu drag!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere