Cum alegem ondulator de par

20:29:00

Dorinta femeilor de arata perfect si  fara cusur , uneori surprinde cu ilogica sa: detinatoare de par lung vor sa-l taie , cele cu par scurt doresc parul lung, cele cu bucle naturale neaparat vor sa-l intinda si invers.
Am observat un lucru, la orice sarbatoare , fie nunta, zi de nastere , revelion, balul bobocilor - majoritatea femeilor au parul coafat cu bucle. Ati observat? Si din fericire , nu mai e nevoie sa dormi toata noaptea pe bigudiuri incomode , tehnologia moderna ne salveaza timpul, banii si sanatatea parului.
Acum, aproape orice femeie are un ondulator in casa , care permite sa obtii bucle in cateva minute. Treaba e alta , sa intelegem ce sa cautam atunci cand alegem un ondulator.



Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara un ondulator.
- Diametrul tamburului 
- Suprafata de lucru a tamburului
- Puterea 
- Temperatura  capacitatea de inalzire , monitorizarea temperaturii
- Cablu [ lungimea, pivotarea] 
- Siguranta 
Toate datele tehnice conteaza foarte mult si nu degeaba se fac cercetari si in domeniul asta , totul pentru a ne proteja parul !
Diametrul . Toate ondulatoarele au diametrul diferit. De ce oare? Raspunsul este foarte simplu , depinde de ce dimensiune a buclelor ne dorim. Daca vreau bucle stranse si mici , intodeauna aleg diametrul mic . Cu cat ne dorim bucle mai lejere , naturale , cu atat diametrul tamburului trebuie sa fie mai mare . De obicei diametrul variaza intre 16- 38 mm
Suprafata . Oooo, cat conteaza din ce material este facuta suprafata tamburului , enorm de mult!
Desigur, nu mai vorbim de suprafete metalice care scoteau fum din par [am apucat si astea] , acum vorbim de materiale moderne , dar studiile au aratat , ca cea mai buna si sigura este ceramica . Are garantie pe viata, nu se zgarie deloc , se incalzeste uniform, actioneaza pe par cu multa grija si in plus , elimina ioni negativi care permit eliminarea electricitatea statica din par si ofera parului stralucire.
Stiati ca suprafete de teflon sunt daunatoare pentru par? In primul rand , suprafata teflonata are garantie maxima de un an intrucat prin incalzire se formeaza mici fisuri la suprafata , care afecteaza grav firul de par, pur si simplu il arde. Daca ai un ondulator cu suprafata de teflon, arunca-l dupa un an fara regrete .
Puterea. De aceasta cifra depinde perioada de timp in care ondulatorul intra in functiune, adica se incalzeste.
Temperatura . Toate femeile au structura parului diferita , de aceia este importanta temperatura. Temperatura la ondulatoare moderne variaza intre 120 si 230 de grade . Si trebuie sa stiti ca cu cat parul este mai degradat, uscat, fin  -alegem o temperatura de lucru mai mica . Daca parul este des, greu , dens-alegem temperatura mai mare. In orice caz acesti parametri de temperatura sunt siguri.
Cablu , siguranta conteaza . Lungimea si pivotarea cablului ne usureaza munca. Inchiderea automata a aparatului dupa 60 de minute in caz ca l-ati uitat in priza poate salva casa de la incendiu. Nu e asa?
De multe ori aud ca fetele nu folosesc placa sau ondulatorul de teama sa nu le afecteze parul[ in unele cazuri deja afectat grav] . Dar fetelor, niciodata nu trebuie sa renuntam sa ne ingrijim . Podoaba capilara a unei femei mereu a fost o atractie . Nu trebuie sa renuntam la bucle sau alte chestii pentru coafarea parului , trebuie doar sa fim atente la mici detalii care conteaza in alegerea unui aparat pentru coafat.
Eu personal aleg REMINGTON  ! Pentru ca Remington este cu adevarat expert in tot ce priveste coafarea parului . Pana la mici detalii care conteaza ....
Si voi, ce alegeti, bucle sau par drept?









You Might Also Like

16 comentarii

  1. bucle aleg! dar as opta pentru ondulatorul conic de catifea de la PHILIPS HP 8619 ! care pe langa faptul ca nu arde parul este mult mai usor de folosit, cateva secunde chiar poti pune mana pe ondulator , partea care realizeaza buclele! la cele din ceramic nu poti face acest lucru ca te-ar arde la maini

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, vezi cu catifeaua, nu te arde pe moment. bravo pentru bucle

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu tot pentru bucle caci nu am de ales. Am uneori momente cand il vreau drept dar imi trece repede. Nu stiu daca in viata mea mi-am indreptat parul de 5 ori. Si asta pentru ca nici nu am rabdare si nici nu ma tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu buclele votez si eu, Stella! :) Sunt mai funny, mai fresh, mai dragalase...

    Sa stii ca preogresez si eu cu Remington-ul meu! El e grozav, numai ca eu am doua maini stangi...dar si cand voi reusi un rezultat ravasitor, atunci sa vezi!!! :D

    Te pup cu mult drag!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  5. DEEDEE , tu ai bucle naturale de invidiat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicia, ma bucur. trebuie rabdare, dar te inveti.

    RăspundețiȘtergere
  7. truly amazing!
    big kiss!

    Leonor
    www.thesparklinglemon.com

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu aleg bucle. am ondulator conic remington si il iubesc. va pup, Magda

    RăspundețiȘtergere
  9. Beautiful post, really interesting...Thx for sharing..:-)
    kisses

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte util articolul tau. Multumim.
    Mie-mi plac atat buclele cat si parul drept. Depinde de stare. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Hey!!! Arcolul asta a picat la fix! Eu vreau sa imi cumpar zilele astea o perie rotativa..(sper sa reusesc sa imi fac bucle si sa imi indrept parul cu ea. si sa il usuc, bineinteles ) Poti sa imi faci o recomandare , te rooog ? Multumesc frumos!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Carmen, eu folosesc peria cu incalzire, nu rotativa. cu ea obtin volum si usoara ondulare a varfurilor. peria rotativa nu am folosit. vezi ca a aparut seturl cu bigudiuri cu incalzire, are si peria inclusa, usuca, indreapta si face bucle. vezi ca am scris despre el cred ca luna trecuta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu in ultimul timp am ales sa il indrept, buclele parca se lasa prea repede vara, acum depinde si de tunsoare, inainte il aveam filat si ieseau bucle mai frumoase :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Amuzanta dupa amiaza am avut cand si -a cumparat prietena mea al 3-lea model...2 maini stsngi aveam :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu am parul drept de la mama natura si, normal, imi doresc bucle mereu :))) Un articol foarte interesant, multumesc, chiar planuiesc achizitionarea unui ondulator si eram in ceata.
    http://justmealejandra.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Parca prima poza e scoasa din filmele de groaza :)) Foarte util articolul :) Eu visez la un ondulator conic :D

    RăspundețiȘtergere