Al about face primers

17:50:00

Fetelor , astazi vorbim despre baza de machiaj sau primer . Am fost tot intrebata pe tema asta si iata le-am adunat pe toate [ dar cred ca daca mai caut , mai gasesc sigur].

                          Haideti sa vedem impreuna care si pentru ce si mai povestiti si voi ce folositi .


Cred ca majoritatea femeilor doresc matifierea fetei pe timp de vara , asa e sau nu ? Dar , in primul rand cum se comporta si cum arata fata noastra depinde de pasii de ingrijire. Totul porneste de fapt de aici . Toate gresim sau am gresit la aceasta etapa , dar invatam una de la alta si e important sa ajungem la o rutina de ingrijire echilibrata pentru tenul nostru .
Apoi , desigur , cat de minimalist nu ar fi machiajul vara , fata trebuie sa arate frumos . Eu zic ca macar un pic trebuie , ca tenul sa arate uniform si sanatos. Eu ma machiez mereu, nu conteaza vara, iarna , imi place si doar imi aleg produse potrivite pentru anotimpul curent.
Asa cum am mai spus , cred ca majoritatea totusi ne dorim matifierea fetei pe timp de vara , ca sa nu aratam ca niste clatite cu ceva uns pe ele.
Orice machiaj incepe intodeauna cu baza[ nu vorbesc de pasii de ingrijire inaintea machiajului] . Rolul bazei de machiaj poata juca foarte bine o crema de zi [hidratanta, matifianta ,etc] sau produsele special create pentru asta. Iata ca le-am strans la gramada si voi povesti un pic despre fiecare. Poate veti descoperi un produs potrivit tenului vostru.

Boots nr7 Airbrush Away primer 
Rimmel London Fix&Perfect
Le-am alaturat intrucat dupa parerea mea sunt asemanatoare. Au aceiasi textura - cremoasa lejera, alba , lasa pielea moale, fina , fondul de ten se aseaza mai bine . Nu matifiaza , dar cu siguranta prelungesc durata machiajului . Imi place , le folosesc acum mai rar , mai spre toamna voi reveni sigur
Maybelline Instant anti-age 
ELF mineral
La fel, le-am pus impreuna fiindca seamana. In categoria asta as include si Sephora primer, acel transparent in ambalaj asemanator celui ELF. Textura ambelor este siliconata, transparenta . Se intinde perfect pe fata si netezeste , ai o senzatie de piele de bebelus.Din pacate, cam atat. Pe mine nu ma ajuta la nimic, as zice ca sunt inutile pentru machiaj.
Shiseido Pureness matifing stick
Kiko Mat Base
Astea doua sunt cele mai matifiante!  Chiar sunt prea matifiante si cat nu mi-as dori sa am ten mat , rar le folosesc si va spun de ce. Din astea doua Kiko e chiar de groaza . Are o textura cremoasa groasa , se intinde greu si se usuca imediat! Zici ca ti-ai facut botox , nimic nu mai misca pe fata! Dar nici fondul de ten nu se mai intinde! Este foarte greu de folosit . Nu stiu ,poate trebuie amestecat cu o crema mai fluida , dar ca atare este pur si simplu super-puper mat , beton!
Cu Shiseido e mai usor . In primul rand forma stickului iti permite aplicarea usoara, ai tras pe fata doua-trei linii, le-ai intins si gata. Este super matifiant! Inchide porii ca prin minune, fata devine neteda. Parca si fondul de ten se aplica mai usor . Dar la fel, prea mat si parca nu imi mai doresc acest lucru.
Tony Moly egg pore silky smooth balm
M-a atras ambalajul in forma de oua si ca femeile asiatice sunt inebunite dupa acest produs. Intradevar, ambalajul e tare dragut si in plus, sus pe capac se poate sparge acea chestie mai aurie si in interior este  o seminta de ceva care creste , floricica sau nu mai stiu ce. Are o textura groasa, alba, siliconata, se consuma greu , se intinde foarte bine pe fata. Seamana cred cu toate acelea baze -blur [ vezi mai sus in poza- Garnier, Loreal, Benefit porefessional, noul primer Sephora] . Adica ''blureaza'' cumva fata - netezeste perfect porii, fata, se simte foarte fin . Orice baza puteti alege din gama blur, mai ieftina, mai scumpa, nu conteaza, cam aceleasi functii au.

Imi plac toate primere de acest gen , isi fac bine treaba, prelungesc durata machiajului

Iata si '' blurate'' , asa le zic eu . Le-am pus impreuna intrucat eu asa le percep , cam la fel . Tot ce am scris despre Tony Moly se refera si la acestea. Totusi, cel mai desfolosesc acum Benefit si Sephora . Dar v-am spus, sunt cam la fel. Matifiaza , nu beton, dar ofera un aspect uniform si neted si cu siguranta prelungesc durata machiajului.
In poza mai puteti vedea Benefit That Gal si Dermacol [dermacol se gaseste in Cehia , este brandul lor si au multe produse interesante si destul de ieftine]
Imi place  Benefit That Gal , este un primer mai degraba pentru un aspect glowly si sanatos , fondul de ten chiar sta super bine pe el.
Dermacol este o baza transparenta siliconata si este identica cu cele transparente de mai sus.
In concluzie , in primul rand trebuie sa adoptam pasii de ingrijire corecti, apoi sa alegem produse de machiaj potrivite. Nu cred ca vreo baza va tine nemiscat fondul de ten pe fata , dar conteaza si fondul de ten. Eu zic ca nu trebuie sa renuntam complet  la machiaj vara , putem sa ne machiem mai lejer , vara merge un pic de glow, stralucire , sclipire. Si nu uitati de pudra sau servetele matifiante [le puteti purta in geanta si sa le folositi cand simtiti nevoia , fara reaplicarea machiajului]. Mie imi place sa ma machiez si ma machiez cu placere.
Sper ca v-a fost utila postarea. Mai povestiti si voi.

You Might Also Like

26 comentarii

  1. Si mie imi place sa ma machez, indiferent de anotimp :D Eu nu folosesc primer pt. fata pentru ca imi usuca foarte tare tenul, desi il am gras. Dar nu pot sa spun ca am mari probleme cu sebumul vara si de regula daca apare la suprafata folosesc un servetel si am rezolvat-o imediat :D :*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Из совпадений только Бенефит, хорошая база! Целую dear)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place ambalajul in forma de ou :)

    Pupic,

    Nico

    www.nicoleta.me

    RăspundețiȘtergere
  4. Postarea mi-a fost de mare ajutor, detin doar doua din primerele despre care ai vorbit, insa acu mi-am facut o idee si despre restul, macar stiu ce am de facut cand merg data viitoare la cumparaturi.

    Tu chiar esti o inspiratie.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc tare mult, cuvinte ratacite!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte urile trecerea in revista primerelor. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dintre cele pe care le-aţi menţionat în postare, am încercat doar The POREfessional - Benefit, de care sunt foarte mulţumită.
    Îl folosesc doar pe acele porţiuni mici unde am porii uşor mai pronunţaţi.
    Iar zi de zi, de vreo 2 luni, folosesc primer-ul de la Oriflame - Studio Artist, care mă ajută să am un machiaj curat chiar şi pe parcursul a 12-14 ore.
    Testat şi pe caniculă, dar şi-n călătorii :-)
    Vă mulţumim pentru toate detaliile oferite! ♥

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc!Nu credeam ca ai sa faci postarea atat de repede!Foarte utila,am apelat exact la persoana potrivita atunci cand te-am rugat sa ne scrii despre primere.Avand in vedere ca incerci mereu cosmetice noi,ar trebui sa alegi pe rand cate o gama,de ex:pudre sau mascara si sa faci exact genul asta de postare!Cred ca multe cititoare o vor gasi utila.

    RăspundețiȘtergere
  9. У меня Laura Mercier, но пользуюсь крайне редко! Хорошей недели))

    RăspundețiȘtergere
  10. Andreea, ma bucur ca am fost utila. pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihaela , Oriflame eu nu am folosit nimic, sunt curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am doua, de la Benefit si de la L'Oreal. Dar de multe ori mi-e cam lene sa le folosesc, asa ca uit de ele :(

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte util! am inteles acum ce si cum. va multumesc, Magda

    RăspundețiȘtergere
  14. wow, adevarata pasionata, ca sa nu zic colectionara ;)).

    RăspundețiȘtergere
  15. Wow, câte primere! Mulțumim pentru păreri, a fost de mare folos, chiar îl aveam pe listă pe cel de la elf, dar acum o să-l tai de acolo! :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cat de multe sunt :)
    Eu am folosit doar un primer pentru ochi si unul pentru ten. Sper sa urmeze mai multe :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Sounds like a very useful post about primer, no english version?
    Fabrizia – Cosa Mi Metto???

    RăspundețiȘtergere
  18. amazing review! must try the professional from benefit! thanks for the tips!

    Leonor
    thesparklinglemon.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Primere am folosit doar pentru ochi, doua, pe fata ma bazez pe anticearcan. xo

    RăspundețiȘtergere
  20. Dintre cele mentionate de tine,am folosit doar primerul Garnier,dar as vrea sa incerc si Studio Secrets.

    RăspundețiȘtergere
  21. oho, Stella, dar le colectionezi, nu gluma! Mi s-a parut interesanta postarea, ia sa faci una si cu pudre :D

    RăspundețiȘtergere