Mentine-ti sanatatea cu un iaurt pe zi

20:10:00

Dragele mele cititoare , nu odata am scris despre campanii Activia Romania , campanii frumoase , educationale . Pe pagina FB Activia Romania intodeauna veti gasi si concursuri minunate pentru doamne . Deasemenea , Activia mereu desfasoara campanii creative  , ne provoaca sa fim optimiste , active, sanatoase. Din pacate , fara sanatate suntem  un nimic .

Astazi Danone  a lansat o noua campanie educationala '' 1 iaurt pe zi , sanatatea ti- mentii''. Obiectivul campaniei este informarea romanilor cu privire la importanta iaurtului ca parte a unei alimentatii zilnice echilibrate . La eveniment a participat Prof. Dr. Nicolae Hancu , presedinte de onoare al federatiei romane de diabet, nutritie si boli metabolice .

În ciuda multiplelor beneficii ale iaurtului, studiile realizate recent arată că România este pe ultima poziție la nivel european, din punct de vedere al consumului de iaurt. Conform statisticilor, un român consumă în medie 1 produs lactat proaspăt pe săptămână, față de francezi – 5 produse pe săptămână, bulgari – 3 produse pe săptămână și polonezi – 2 produse pe săptămână.
Beneficiile iaurtului
 Iaurt pe zi este un exemplu de schimbare mică și alegere simplă în viața fiecărui român, ce poate avea un impact important asupra stării de bine. Iaurtul ne aduce zilnic toată bunătatea laptelui, la care se adaugă puterea bacteriilor lactice active, benefice pentru flora intestinală.
Iaurtul are un rol important în hrănirea corectă și echilibrată a organismului: mai multe studii despre concentrația de nutrienți corelată cu nivelul de energie generat plasează iaurtul alături de fructe și legume în ierarhia alimentelor dense în nutrienți și benefice pentru sănătate.
Iaurtul are un rol important în digestie datorită calciului și bacteriilor vii pe care le conține. Echilibrul florei intestinale și calitatea acesteia influențează funcționarea sistemului digestiv și sănătatea în ansamblu. Iaurtul joacă un rol important în dezvoltarea și menținerea țesuturilor (musculatura, organe vitale), deoarece este o sursă de proteine cu valoare nutritivă înaltă, care asigură organismului toți cei 9 aminoacizi esențiali.
Iaurtul este mai ușor de digerat decât laptele din care este obținut pentru că bacteriile de fermentare ajută digestia lactozei, pe care unii dintre noi o tolerăm mai greu.
Iaurtul este un factor de re-echilibrare a dietei, în raport cu excesul de grăsimi şi glucide din alte categorii de alimente. Consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în toate etapele vieţii.

Vreau sa va arat ce iaurturi s-au gasit astazi la mine in frigider , la noi nu lipsesc niciodata . Beneficiile iaurtului  pentru sanatate sunt de necontestat si poate mai multa lume va constiintiza faptul ca sanatatea se afla ''in mainile noastre'' , numai noi decidem daca vrem sa fim sanatosi. Va imbratisez cu drag, frumoasele mele. Sa fiti sanatoase! 
                                             Sustin echipa ACTIVIA ROMANIA 

You Might Also Like

10 comentarii

  1. Da asta ador sa iti citesc blogul, esti foarte ACTIVA si ne tii mereu la curent cu ultimele noutati din moda si nu numai.

    Te puup!

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa cele citite in presa, ca e adevar sau nu evit Danone..aleg ZUZU sau alta marfa de iaurturi care imi inspira mai multa incredere gen Albalact, Covalact, ca sunt mai bio decat iaurturile cu lapte praf din Danone

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi minunat să fie așa, dar știi cum e, folclorul urban ne face uneori să devenim din ce în ce mai suspicioși. Se zice prin târg că nici iaurtul n-ar mai fi așa de sănătos, de vreme ce conține amidon modificat din porumb... Dar depinde de noi să găsim varianta optimă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie să încerc Oikos! :-)
    O seară frumoasă, vă mulţumim pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricum ar fi, un iaurt tot e mai sanatos decat alte minuni! Merci de informatii! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-ai facut dor de-un Activia cu cereale; chiar zilnic mancam intr-o perioada cand aveam probleme cu tranzitul intestinal.
    Acum, Danone de baut e la putere la noi!

    Succes in tot ceea ce iti propui, Stella!

    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  7. Iubesc iaurturile, Sana, laptele batut pentru ca simt ce benefice pot fi pentru stomacul meu, iar la gust sunt foarte bune :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Il prefer pe cel preparat de mine

    RăspundețiȘtergere
  9. Adevarat!
    Acum mi s-a facut pofta de un Activia cu capsuni si kiwi.
    Fug sa imi cumpar unul. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. sunt mare consumatoare de iaurt, consum doar simplu, fara fructe!

    RăspundețiȘtergere