My hair routine

16:27:00


Dragele mele , va imbratisez! Astazi vreau sa vorbim un pic despre rutina mea de ingrijirea a parului si de ce nu merg eu des la saloane.
La mine totul e simplu , imi spal parul cam de trei ori pe saptamana si ma coafezi tot atunci , totul acasa .
De cateva ani am renuntat la produse pentru par mass-market si folosesc numai produse profesioanale . Rar mai incerc cate ceva din supermarket . Si asta pentru ca am observat , parul meu arata mult mai bine cu produse profesionale . De obicei , aceste produse le cumpar la Top Line [magazinul fizic se afla pe bd Regina Maria nr 14 , zona Unirii ] , la magazinele Profi Hair [ le gasiti in Cora Militari , Sun Plaza , Afi Mall Cotroceni ,pe astea le cunosc eu] si fixativul exclusiv la magazinele Melkior [ Carrefour Orhidea , Baneasa,etc] .
In legatura cu sampoane , balsamuri si diferite masti nu sunt deloc statornica . Chiar daca mi-a placut vreun produs , eu mereu caut ceva nou , ceva mai interesant . Chiar acum folosesc urmatoarele produse
 Sampon Londa din gama Visible Repair - sampon ce mi-a placut mult . Nu are miros pregnant , miroase foarte discret , consistenta nici groasa nici prea lichida , lasa parul moale chiar fara balsam . E important pentru mine ca samponul sa nu lase parul incalcit si aspru .
Sampon Wella din gama Brilliance - gasiti la magazinele Profi Hair aceste recipiente de 50 ml [ pret 11 lei] , o ocazie buna de al testa si sa vedeti daca vi se potriveste . Ajunge pentru mai multe spalari . Samponul e foarte placut , conteaza ca imi lasa parul moale , se clateste bine , miroase discret , consistenta nu foarte groasa . Mi-a placut .
Masca Wella din gama Enrich  - abea acum am reusit sa ajung la ea . E o masca bine cunoscuta , chiar faimoasa . Imi place mult ca nu are consistenta groasa , se aplica si se uniformizeaza pe par foarte usor . Pentru mine e destul sa stau cu ea vreun minut - doua . Se clateste foarte usor lasand parul usor de pieptanat.
Nu se ingrasa parul repede , chiar pot sa spun ca se mentine mai mult timp curat si stralucitor . Mi-a placut mult .


Si nelipsitul Tangle Teezer - nu mai pot fara el . Cu acest minunat gadget imi pieptan parul uscat [ dupa uscarea cu feonul] . Parul umed il pieptan doar cu un pieptene cu dinti foarte rari .

Dupa ce parul este uscat , aplic pe radacini spray pentru volum Goldwell Ultra Volume boost spray .Apoi mai dau putin cu feonul la radacini . Acest spray il folosesc de foarte mult timp , am mai incercat si alte produse , dar mereu m-am reintors la el.
Ofera un volum extraordinar de la radacina , nu incarca parul , miroase placut . Cu alte cuvinte, isi face treaba minunat si da , in privinta acestui produs chiar nu sunt dispusa deocamdata sa incerc altceva .
                                                     Il gasiti la Top Line sau la Profi Hair
Cand parul e uscat , il coafez in functie de dispozitie si inspiratie pe moment. Multe femei sa plang ca nu au timp pentru a se coafa , dar eu observ ca nici pentru a spala parul nu au timp... Dar asa ceva nu e o scuza. Pentru asta suntem femei , nu exista nicio scuza sa nu  fii aranjata . Asta e parerea mea .
Asadar , sa trecem la coafat . Ajutoarele mele pe moment sunt doua gadgeturi minunate - peria incalzita  si placa pentru indreptarea parului . Produsele chiar sunt minunate si nu sunt doar vorbe goale , puteti citi despre ele aici si aici , dar si pe blogul oficial Remington veti gasi review-uri la toate produsele . Inca odata precizez , nu sunt vorbe goale , sunt produse folosite de mine de mult timp si imi fac coafatul mult mai usor .
Fie ca aleg coafura cu bucle , fie par drept , dar niciodata nu las parul necoafat , chiar daca il strang la servici, dupa il desfac .
Cand parul este gata coafat , aplic un strop de Moroccanoil[il gasiti la Top Line ] pe varfuri , spray pentru stralucire Londa [la Profi Hair ] pe tot parul si fixativul Subtil [ se gaseste exclusiv la magazinele Melkior]
Am mai povestit despre spray-ul Londa , este genial , ofera aceia stralucire de oglinda parului, nu il incarca , miroase frumos ,il folosesc Fixativul Subtil tot e un produs genial, fixeaza parul fara al lipi , se elimina usor prin pieptanare , miroase foarte placut . Deocamdata din tot ce am folosit , este cel mai bun

                       Iata pasi simpli pentru a avea un par ingrijit . Sper ca v-au fost utile informatiile.
Si acum despre saloane . De-a lungul timpului am fost la mai multe saloane din Bucuresti . Si pentru vopsit , dar si pentru  tuns si coafat . Nu am cautat ceva ieftin , am cautat intodeauna calitatea si profesionalismul.
-Mai demult mergeam la Centro Donna  din Dorobanti . E singurul salon [ din cele frecventate de mine ] in  care se  folosesc protectoare pentru fata , acea chestie transparenta de unica folosinta ce se lipeste pe frunte ca sa nu cada parul pe fata . Urasc sa-mi cada parul tuns pe fata si apoi ramane lipit pe fdt . E o chestie atat de simpla si ieftina , pur si simplu geniala . Nu inteleg de ce nu o folosesc saloane de fite . Atmosfera din acest salon este foarte placuta , tot personalul e extrem de amabil , mereu servesc clientii cu ceva bun . Au programul extins pana seara tarziu , ce e foarte comod . Au dotari foarte performante si salonul este foarte frumos decorat . Am fost acolo pentru ceva simplu, tuns varfuri, filat , coafat . Nu ma mai reintors acolo de mult timp , chiar nu stiu de ce , probabil ca mereu s-a ocupat de mine altcineva si mereu iesea altceva . Per total am fost multumita . Adevarul e ca au preturi cam mari .
- Am mai fost la Egoist din Dorobanti . Aici nimic deosebit , ''stilistul '' cam neindemanatic , nu a iesit nimic frumos si deosebit . Nu ma mai duc pe acolo.
- La Gett's din Afi Mall Cotroceni am nimerit la o ''stilista '' care s-a fatait prea mult la un simplu spalat si coafat si sincer, acasa eu ma fac de 1000 de ori mai bine. Nu ma mai tenteaza sa ma duc acolo , am impresia ca si personalul se schimba des , dar si preturile sunt destul de mari
-La Oksana imi place atmosfera , personalul dragut , se servesc ceauri foarte bune acolo , au si o terasa .Am fost de cateva ori acolo , dar .. Nu intodeauna se respecta programarile si esti nevoit sa astepti si preturile sunt exagerate . Nu am mai fost demult acolo.
-Salonul Ambrosya a fost o perioada salonul meu de suflet intrucat m-am impreitenit cu patroana care face eforturi imense sa mearga treaba bine , dar din pacate nu au personalul permanent , tot s-au schimbat multi pe acolo si asa nu e bine. Ultima data cand am fost am fost nevoita sa astept sa vina cineva sa ma coafeze si intre timp mi-am facut pedichiura. Deci , nu mi-a placut! Nimic nu mi-a placut !V-am mai spus , nimic nu se compara cu mani-pedi de la Silhouette ,  cel mai bun serviciu mani-pedi.
-Am ajuns nu demult si la mult  trambitatul Beauty District in zona Victoriei . Intrucat este si foarte aproape de serviciul meu si a fost atat de promovat , am zis sa incerc. Am rugat sa-mi fileze tot parul [intrucat am mult par in cap , mult si des ] si sa fie coafat cum crede mai bine stilistul . Daca va spun ca nu reusea sa ma pieptane , a durat pieptanare parului umed vreo 20 de minute! A incercat cu diverse perii pentru coafat , cu pieptani desi de tapat , numai pieptene rar nu a avut. Ca '' aveti parul foarte des'' , pai cum, trebuie sa am doua fire ca sa-ti fie mai usor? Cat despre toata filarea , nu mai zic , parca ii era frica , parca nu stia technica, practic nu a facut nimic . Coafatul a fost foarte simplu si nu s-a mentinut nici jumatate de ora. Pretul 145 de lei. Deci? Sunt eu prea exigenta? Eu de la un stilist dintr-un salon respectabil vreau un sfat , o viziune , poate poate ma sfatueste cum mi-ar sta mai bine. Nici vorba! Nicaieri!
-Am mai fost la Crystal Salon din Calea Victoriei. Salonul e foarte luxos , arata deosebit , dar pacat de stilisti
Aici pur si simplu m-a tuns '' cu ciobul'' stilistul cu multe fite in cap . Mult timp dupa aceia am umblat cu parul strans. Dezastruos.
Concluzia pana la urma ca asa cum se zice , omul sfinteste locul. De aceia merg eu foarte rar pe saloane , pentru ca niciodata nu am intalnit un stilist in adevaratul sens al cuvantului. Dar bineinteles ca voi mai cauta .Intre timp mi-a fost recomandat un alt stilist , o sa scriu parerea dupa ce voi merge .
Daca aveti produse preferate pentru ingrijirea parului , daca aveti vreu stilist preferat , nu ezitati sa impartasiti impresiile. Va multumesc tare mult ca ati citit aceasta postare lunga.




You Might Also Like

32 comentarii

  1. Foarte utila postarea. Am citit cu sufletul la gura, sperand ca la final sa gasesc "acel salon"/"acel stilist" laudat de tine. Pacat ca nu s-a intamplat.
    Si eu sunt in cautari, de multa vreme...
    Poate ne dai de veste cand l-ai gasit.

    Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cunosc pataniile cu saloanele! Mie mi-au stricat bretonul un an de zile m-am chinuit cu el, niciun stilist nu reusea sa mi-l faca drept sau se apuca sa il fileze, groaznic! Sa nu mai spun ca mi-a fost filat si parul foarte mult, lucru care mie nu imi place si nu mi se potriveste! Insa am gasit acum un tip la un salon mic de cartier, care tunde perfect, exact asa cum vreau eu :X Si nici preturile nu sunt exorbitante, am ramas socata cand mi-au spus ca tunsul unui breton e 5 lei :))) :*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina , pai asa e. ce ziceam de omul potrivit. bine ca ai gasit pe cineva capabil.te pupp

    RăspundețiȘtergere
  4. voi incerca si eu produsele profesionale si ma ajuta mult postarea ta
    sigur voi calca la Top Line...acum sunt in vacanta In Iasi. sa caut Morroccanoil, mostra , sau ceva la recipient mic sa vad daca mis e potriveste. parul meu se ingrasa repede la radacina si e uscat la varfuri si greu imi gasesc un sampon bun.pana acum profesionale nu am incercat, doar dermo cosmetice si mass market

    RăspundețiȘtergere
  5. Tangle Teezer ma asteapta pe wishlist, cuminte! va veni odata si-odata momentul pentru el!

    Moroccanoil are rezultate evidente, diferenta e majora; parul meu s-a bucurat de fiecare picatura din cel primit de la tine! Nu stiu cum si cand voi putea, dar tare mi l-as dori full size!

    Complexa, frumoasa si utila postarea ta! Multumesc!
    Pupici, cu drag!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  6. Irina Andreea, parul mea e exact asa cum zici tu. asa ca merita sa incerci produsele astea. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ilda, ma bucur tare mul ca ti-a placut!! te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Cât de bine aţi spus! Dacă ne dorim cu adevărat să fim îngrijite şi aranjate, totul pleacă din noi şi din dorinţa de-a ne ajuta noi pe noi, în primul rând, după care să căutăm variante şi-n exterior.
    Momentan, sunt o fericită. Având un păr lung şi des, optez mai mereu să mi-l aranjez acasă, după fel şi fel de idei pe care le iau din mediul online, reviste, tot ce prind. Iar când vine vorba de-o ocazie specială, unde cu adevărat este necesară mâna unui specialist, atunci începe "spectacolul". Este din ce în ce mai greu să găseşti un om care cu adevărat să ştie ce trebuie să-ţi facă, în aşa fel încât să-ţi pună în valoare calităţile şi trăsăturile.
    Vă mulţumim! O săptămână ce stă să înceapă cu cât mai multe bucurii! :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah, Tangle Teezer!!nu imi mai pot vedea viata fara el!Mai ales la parul meu cret, fin si incalcit:)) Este cea mai buna inventie care s-a creat pentru parul dificil:D
    Eu am masca de la Wella pentru par fin(cum ai tu acel samponel) si este superba!Are o aroma atat de frumoasa si atat de frumos imi lasa parul:)
    Fixativ nu prea folosesc pentru ca usuca parul destul de mult si deja il am uscat la varfuri.

    Te pup!
    Cleo

    RăspundețiȘtergere
  10. Am folosit și eu șamponul Wella pentru strălucire și mi-a plăcut. Dintre gamele profesionale încercate numai Wella mi-a lăsat o impresie cu adevărat bună. Momentan folosesc o mască de păr și un balsam pentru păr colorat produse de acest brand. Eu le cumpăr de pe strawberry de obicei și la fel ca dvs. nu mă declar statornică în privința măștilor și tratamentelor. Mereu le schimb căci am poftă să testez ceva nou!
    Vă pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. De cand am inceput sa imi cada parul intr-un ritm dezastruos am schimbat produsele de ingrijire a parului.
    Am trecut la cele profesionale si sunt extrem de multumita.
    Despre saloane hmmmm :)
    Eu sunt o fire pretentioasa,spun asta pentru ca am asteptari.Cand merg la un salon care isi face reclama ca e bun, ca au cele mai bune produse, cel mai bun personal - pai ma astept asa sa si fie.
    La Ambrosya am fost de cateva ori,imi placea foarte mult stilistul,pana intr-o zi nu a mai fost el si am renuntat sa merg acolo.
    La Egoist..pffff mi-a spalat parul ca pe rufe, mi l-a pieptanat de am crezut ca o iau razna si l-a aranjat de zici ca eram Muma Padurii,mai merg la ei pentru manichiura.
    Am incercat si eu Crystal, fite peste fite si bani aruncati in vant.
    Nu mi-a placut ca a trebuit sa astept in plus mai ales ca eu aveam programare la o anumita ora si cat am asteptat am stat acolo ca Pupaza Voda, nu m-a bagat nimeni in seama sa-si ceara un Scuze, sa-mi ofere o apa...si apoi stilista in loc de bucle lejere din perie mi-a facut niste sarmale in cap de am plecat cu draci de acolo.

    Omul sfinteste locul, tocmai din acest motiv nu mai merg niciodata la saloanele care mi-au dezamagit asteptarile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tangle Teezer am si eu, dar ma enerveaza ca se aduna fire printer peri si e greu de curatat, I se indoaie perii la curatare. Tu cum faci?

    Postarea foarte utila, multumim. te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi-a placut postarea! Si eu folosesc tangle teezer iar spray-ul Londa pentru stralucire m-ai convins sa il caut. pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Mihaela , nu prea imi cade parul. dar tot adun firele. il curat obisnuit, bag printre zimturi ceva subtire.pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Coman Cleopatra, sa stii ca fixativul asta chiar nu usuca deloc parul.e genial.pup

    RăspundețiȘtergere
  16. Iris, cam aceleasi experiente. sper ca voi gasi stilistul potrivit.pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Georgiana, sa cauti. spray-ul e fantastic. pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Nici eu nu ma duc la salon, prefer sa-l ingrijesc singurica. Mie imi plac buclele si volumul dar avand parul nu prea bogat si fin...
    Cand eram blonda singura gama care mi se potrivea-avand parul lung, fin si care se incalcea f repede- era L'Oreal Professionnel Abolute Repair. Iubesc gama asta (toata!) dar nu stiu daca o sa mi se mai potriveasca masca; imi regenerez parul acum (nu il mai decolorez) si am descoperit ca parul meu saten are un fir mai gros dar tot fin este si mai este si putin ondulat.
    Fixativul cumparat de multe ori - Wella Professionals Super Set, incercat la nunti, botezuri, petreceri, etc. si care pastreaza coafura intacta; nu lipeste, nu se lasa in conditii de umiditate si nu incarca, nu face parul sarma.
    Spray L'oreal Professionel Volume Expand-par moale cu volum, deloc incarcat.
    L'oreal Professionnel Hydra Repair - spray pentru pentru protectie termica dar care ofera si o sustinere usoara, nu incarca sau imbacseste.
    Acum am spuma si fixativ Biosilk -spuma e minunata, nu incarca, face bucle naturale dar ca sa nu se lase de tot trebuie un fixativ; fixativul gamei nu face cine stie ce.
    Cam de un an folosesc L'oreal Mithic Oil(cel concentrat) si il ador-nu prea am mai folosit masca in ultimul timp dar nu am parul degradat si il face usor de pieptanat.

    Imi mai place Wella gama Enrich - cred ca mai mult pentru miros si produsele de cofat de la Wella Professionals (cele cu mov).
    Am fost impotriva placilor si ondulatoarelor, dar pentru ca peste tot citesc despre cat de bune sunt cele de la Remington,doresc neaparat sa imi cumpar... si peria roz.

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
  19. Minunata postarea. foarte utile toate impresiile. Si eu voi avea nevoie de un stilist din cand in cand! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  20. Chestia asta cu saloanele e o chestie destul de generala sincera sa fiu. Sunt foarte multi stilisti in ziua de astazi dar prea putini dintre ei ajung sa faca si o treaba calumea. Problema e ca majoritatea incearca sa se afirme, fac chestii noi si nebunesti clientilor, netinand cont de ceea ce li se spune, in ideea de a fi diferiti si poate poate ii place cuiva ceea ce face. Eu sunt o coafeza pe stil clasic, imi place sa fie totul clasic si nu iesit din comun si tipar si orice altceva. Merg pe principiul ca o tunsoare trebuie sa fie in asa fel incat sa se poata si aranja clienta acasa, nu sa ii fac eu nebunii si sa nu se poate aranja numa la salon...

    RăspundețiȘtergere
  21. Ai idee cum se numea stilistul de la Beauty District? Eu m-am mutat recent si m-am programat pentru dupa Craciun la salon, insa nu am ales eu stilistul pentru ca nu stiu pe nimeni de acolo. Te rog sa-mi spui sa nu ma trezesc ciopartita, mai ales ca si eu am parul foarte des si destul de lungut.

    RăspundețiȘtergere
  22. Simona, sincer nu tin minte. Dar cred[sau asa cel putin am observat], atitudinea pentru un om oarecare intrat in salon e indiferenta, doar daca ai fi vreo vedeta se schimba totul. daca as fi spus ca sunt blogger, poate era altfel. mersi, sper sa ai noroc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Iti multumesc pentru raspuns. Am sa-mi incerc norocul, sper sa nu regret.

    RăspundețiȘtergere
  24. M-am tuns si eu la Beauty district, la Răzvan... Un adevarat dezastru! Si pe bani multi(140 lei tuns , spălat si coafat, coafatul a fost obligatoriu, desi am spus ca vreau doar tuns)

    RăspundețiȘtergere
  25. Intrebare: pentru parul fin dvs ce recomandati? Tangle Teezer sau peria paddle remington shine therapy?

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim, sunt doua chestii diferite. eu nu pot trai fara tangle teezer ,peria remington o folosesc mai rar. nu stiu ce sa-ti recomand,eu am un par des si mai aspru. mersi

    RăspundețiȘtergere
  27. Multumesc pentru raspuns. Eu am parul fin, rar, moale pana la umeri. Ma intereseaza sa descurce bine parul. Intelesesem din diverse reviewuri ca tangle teezer rupe parul si ca il incurca.. Alte reviewuri in schimb, majoritatea, sunt foarte generoase..
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu nu am avut o experienta placuta cu egoist, am fost de cateva ori la diferite persoane pt ca am zis ca poate nu am nimerit un hairstylist bun. De fiecare data nu se elibereaza bon fiscal, de fiecare data desi spun ca nu doresc coafat mi se ia 60 de lei pt coafat, adica uscat cu peria foarte putin, la ei asta inseamna coafat, niciodata nu mi-au nimerit culoarea parului dorita , mereu iese un blond foarte galben, dar ultima data la dna Gina a fost dezastru, tuns foarte urat, scari urate, scurt fata de ce am cerut eu, si culoarea la fel de galbena desi am cerut clar ca nu vreau asa , nu as recomanda nimanui, este o risipa de bani pentru ca nu ofera servicii de preturile pe care le cer. Cel putin pentru mine a fost o experienta neplacuta de fiecare data,de 4 ori la diferiti hairstylisti, clar nu o sa mai merg acolo.

    RăspundețiȘtergere