Alternativa la soare: produse cu conținut ridicat de vitamina D

12:29:00

 Vitamina D este importantă pentru imunitate, densitatea osoasă și sănătatea generală a organismului. Pentru a vă asigura nivelul necesar de vitamina D, nu este suficient să vă bazați doar pe lumina soarelui, mai ales in perioada toamna-iarna.  O alimentație corectă este un ajutor excelent în combaterea deficitului. Iată o listă de produse pe care ar trebui să le includeți în dieta .

De ce este necesar vitamina D

Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, menținând rezistența oaselor și reducând riscul de osteoporoză. În plus, vitamina D ajută la reglarea creșterii celulelor, ceea ce contribuie la dezvoltarea și sănătatea creierului și poate ajuta la reducerea riscului de inflamație cronică.

Organismul produce vitamina D sub influența razelor solare, dar acest lucru nu este suficient. Din acest motiv, cel mai bine este să faceți o analiza  de sânge pentru a verifica nivelul de vitamina D și să adăugați în dieta cateva  produse importante.



Alimente cu conținut ridicat de vitamina D

Pește gras (somon, ton, macrou)

Peștele gras de mare este lider în ceea ce privește conținutul de vitamina D. O singură porție de somon poate acoperi necesarul zilnic de vitamina D al unui adult. În plus, peștele este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care au un efect benefic asupra inimii și vaselor de sânge.

Ficatul de cod

Acest produs este utilizat în mod tradițional în alimentația dietetică datorită conținutului ridicat de vitamine A și D. Vitaminele din grupele B și E completează compoziția benefică a ficatului de cod, făcându-l o alegere excelentă pentru întărirea sistemului imunitar.

Ouă

Un ou mediu conține aproximativ un sfert din doza zilnică necesară de vitamina D, cea mai mare parte a acesteia fiind în gălbenuș. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că concentrația de vitamina D depinde de condițiile de creștere a păsărilor și de calitatea hranei.


Ficatul de vită

Ficatul de vită este bogat în vitamine din grupa B, fier și vitamina D. Este util pentru prevenirea anemiei și îmbunătățirea compoziției sângelui. 

 Lapte și produse lactate

Produsele lactate sunt îmbogățite artificial cu vitamina D de către producători, ceea ce le face un supliment bun pentru dieta zilnică. Brânza, cașul și iaurtul conțin nu numai vitamina D, ci și bacterii benefice pentru microflora intestinală.

 Ciuperci albe

Ciupercile sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina D pentru vegetarieni și vegani. Ele sunt capabile să producă vitamina D sub influența razelor ultraviolete.


În medie, ciupercile albe proaspete conțin aproximativ 10 UI (unități internaționale) de vitamina D la fiecare 100 de grame de produs. În cazul celor uscate, această cifră crește de multe ori, ajungând uneori la câteva sute de unități internaționale, deoarece uscarea concentrează substanța. 




Dacă întrebați specialiștii care este deficitul cel mai frecvent întâlnit în organismul oamenilor moderni, răspunsul majorității va fi vitamina D, a cărei lipsă se observă chiar și la nou-născuți, fără a mai vorbi de adulți și vârstnici.

Fiecare persoană ar trebui să-și cunoască nivelul de vitamina D. Deoarece valorile scăzute ale acesteia nu permit rezolvarea multor probleme de sănătate (răceli frecvente, probleme cu articulațiile, infertilitate etc.). Evaluarea nivelului de vitamina D se face prin determinarea nivelului de 25 (OH) D în serul sanguin, sub această denumire solicitând această analiză în laborator. Pe baza rezultatelor acestei analize, tragem concluzii cu privire la doza de vitamina D care trebuie administrată și elaborăm o strategie pentru sănătate.

De ce este atât de răspândită deficiența de vitamina D?


Pentru că nu avem grijă de intestinul nostru, iar starea acestuia este importantă pentru asimilarea eficientă a vitaminei D. Alimentându-ne incorect și trăind într-un mediu urban ostil și toxic, perturbăm echilibrul bacteriilor intestinale, microbiota. Bacteriile benefice devin mai puține, iar cele dăunătoare se înmulțesc și împiedică asimilarea nutrienților necesari din alimente. 

De aceea, indiferent cât de mult vitamina D ați consuma, dacă aveți un intestin nesănătos, nivelul acesteia va rămâne la un nivel foarte scăzut. Ce puteți face în această situație? Trebuie să vă îngrijiți intestinul, să pregătiți „terenul” pentru a compensa deficiențele. 


Cea mai bună formă de vitamina D pentru organism este vitamina D3 . Aceasta este asimilată în mod optim în sistemul digestiv. De aceea, înainte de a lua vitamina D, acordați atenție nu numai dozei, ci și formei acesteia. + K2


Nu mă voi sătura să repet că vitamina D este un component vital pentru fiecare om. Ea asigură un sistem imunitar puternic, o stare de spirit bună, o piele frumoasă, articulații puternice, echilibru hormonal și așa mai departe.


Pentru a atinge nivelul necesar, este necesar să abordați în mod complex compensarea deficitului: să reglați funcționarea intestinului, a rinichilor și a ficatului, să corectați alimentația și să luați vitamina D într-o formă de calitate și bine asimilabilă, în doza selectată pe baza rezultatelor analizelor. D3 + K2


Abia atunci veți fi mult mai aproape de rezolvarea tuturor celorlalte probleme de sănătate, având un nivel bun de vitamina D.



You Might Also Like

0 comentarii