Ingrijirea zonei in jurul ochilor

08:56:00

Astazi vreau sa dezbatem o tema interesanta si anume despre zona ochilor si ingrijirea ei. Exista multe pareri pro si contra cremelor pentru zona ochilor, iar eu, ca medic in primul rand, vreau sa va spun parerea mea personala.
O sa incep cu anatomia acestei zone care e foarte importanta pentru a intelege anumite lucruri.
Lupta cu imbatranirea pentru o femeie incepe, de obicei, cu zona in jurul ochilor, deoarece aici apar primele riduri, cearcane, pielea pierde elasticitatea. Nimic surprinzator, aici stratul epidermei este cel mai subtire, doar jumatate de milimetru.. In plus, in aceasta zona nu exista glande sebacee, "o captuseala moale" de grasime subcutanata si foarte putini muschi care sustin elasticitatea. Deci, nu e.
Fibrele de colagen in aceasta zona sunt dispuse sub forma unei plase, astfel incat pielea pleoapelor sa fie usor extensibila si mobila. In afara de asta, toata zona ochilor se afla in miscare constanta - clipim, zambim, incordam ochii, ne exprimam emotii. Deci, ochii sunt supusi unei sarcini speciale.
As putea sa va povestesc mult, dar sper ca ati inteles si trecem mai departe.


Principale caracteristici ale varstei tinere sunt un contur ocular neted,pielea este tensionata si tesuturile in jur sunt pline.Axa orizontala a ochiului are o panta asscendenta. Dimpotriva, odata cu varsta, apare limita clara intre ochi si sprancene, la majoritatea oamenilor ochii devin mai mici,panta orizontala descendenta si de aici privirea cu aspect trist.
Si principalele cauze acestor modificari sunt intinderea si slabirea ligamentelor si muschilor  . Prin urmare, in aceasta cea mai mobila zona cu fixarea minima a ligamentelor pe piele, gravitatia trage tesuturile in jos, apar proeminente care se umplu cu tesuturi adipoase adanci.
Daca ati inteles cum functioneaza acest proces de care nu scapa nimeni, sa trecem la partea cu ingrijirea acestei zone.
Sa fim cinstite, toate vrem sa aratam bine, mai tinere si frumoase. Hai sa va spun mai mult - nu exista femeie pe planeta asta care vrea sa imbatraneasca! Toate vrem sa primim complimente, sa ne simtim frumoase. Si inca ceva, uitati definitiv idea ca daca cumparati o crema, cea mai scumpa posibila o sa scapati de riduri.. Never! Nu e fier de calcat ca sa va calce fata dimineata [ ar fi bine sa inventeze asa ceva, ha ha] Dar, sa te ingrijesti de tanara este cu totul altceva . Vei arata cu varsta exact cum te-ai ingrijit din tinerete.
Deci, am stabilit, nu o crema scumpa te va scapa de riduri. Doar ingrijirea constanta!!! Si mai e ceva despre care va spun la sfarsit.
Zona delicata a ochilor necesita ingrijire speciala. Si cremele pentru aceasta zona sunt concepute special. Actiunea se petrece la nivelul epidermisului. Principalul criteriu este textura [ usor alunecoasa care sa nu traga pielea], sa intre repede in piele fara a lasa o pelicula, sa nu contina niciun parfum sau aroma si niciun iritant pentru ochi[ uleiuri esentiale, minerale] . Stiati ca concentratia ingredientelor active este mai mica in orice crema pentru ochi? Toate brandurile asa procedeaza, tocmai in idea de a proteja ochii.
Va propun BALEA crema pentru ochi cu efect revigorant cu extract de lotus, vitamina C si cofeina. Acest produs se adreseaza pielii sensibile in jurul ochilor, iar ingredientele principale precum cofeina si vitamina C sunt menite sa lupte cu cearcane, sa lumineze pielea. Nu folosesc crema de mult timp si nu pot sa va spun clar despre efectele ei, nu am nici cearcane, dar imi place ca respecta toate cerintele - nu irita pielea, se absoarbe rapid, nu are miros, are o textura placuta, alunecoasa. Un produs 100% natural, vegan.

Un alt produs pe care il folosesc de ceva timp este ALVERDE crema pentru ochi cu efect anti-rid, cu extract de hibiscus albastru.
Aceasta crema are la baza actiunea anti-rid si asa cum spune producatorul, stimuleaza metabolismul celular, ingrediente active precum hibiscus albastru si  ginseng  imbunatatesc aspectul pielii, reduc intensitatea ridurilor.
Si in realitate ce pot sa va spun despre aceste doua creme, ieftine si  naturale? Merita atentia! Ridurile nu o sa dispara daca deja le ai cat santul . In cazul asta, ti-am spus, incearca fierul de calcat..

Ambele variante au textura buna ce  se absoarbe rapid, hidrateaza bine zona ochilor. Pielea arata mai fresh, mai luminoasa . Nu irita ochii,perfecte pentru ochi sensibili si purtatoare de lentile. Ingrediente naturale fara parabeni, parfum si alte nenorociri. Dupa parerea mea, sunt perfecte. Le folosesc, va recomand.
Si acum sa ne aducem aminte cu ce am inceput.. cu anatomia. Asadar, ca ingrijirea zilnica sa aiba efect si mai bun, faceti gimnastica oculara! Nici nu va inchipuiti cat de eficienta este, atat pentru vedere cat si pentru riduri, cearcane si pielea in jurul ochilor in general.
Si la sfarsit, fetele mele, vreau sa va spun[cum va spun de obicei], totul - frumusetea, fericirea,iubirea, viata noastra sta in mainile si puterile noastre! Numai noi suntem in stare sa facem orice pentru noi! Nimeni nu va veni sa ne faca mai frumoase si  mai fericite . Asa ca hai, ingrijiti-va mult, iubiti-va mult, e o munca zilnica, dar placuta . Tot ce va recomand, stiti deja, puteti folosi cu cea mai mare incredere!






You Might Also Like

4 comentarii

  1. asta cu fierul de calcat e mortala :))) hmmm ....ar mai fi de incercat inaintea fierului asta niste mezoterapie ..poate ajuta un pic :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Inainte nu acordam asa mare importanta zonei din jurul ochilor dar acum sunt mult mai atenta..folosesc o anumita crema si un ser care imi hidrateaza zona din jurul ochilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu am riduri in jurul ochilor cred că ar trebui sa iau măsuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super articol Stella, te pup😍😍

    RăspundețiȘtergere