SARDIN / Mediterranean food

19:04:00

Asa cum v-am obisnuit, descoperim impreuna locuri interesante in Bucuresti, cafenele si restaurante de calitate.
Stiti deja ca sambata am fost la SARDIN - un restaurant cu specific mediteranean, aflat pe bd Mircea Voda nr 39, foarte aproape de Unirii, zona Timpuri Noi.

Cand am intrat,  am avut impresia ca am venit in vizita la prietenii mei italieni din Modena, atat de tare m-a izbit asemenarea cu o casa italieneasca, mai precis o bucatarie cu terasa unde stateam vara la povesti si mancam paste adevarate facute in casa si multe alte bunatati... In acea bucatarie era tavan din lemn si pe un perete atarnau tot felul de ustensile de bucatarie vechi. Mi-a povestit apoi Luca despre obiectele astea, cum i-a venit idea si de unde le-a adus, dar nu despre asta e vorba.. E vorba despre cum a fost creat designul SARDIN, inspirat din reala Italie, obiceiurile si farmecul mediteranean. Si probabil, totul in viata asociem cu intamplari,povesti, amintiri.




Diverse obiecte si ustensile de bucatarie se etaleaza armonios pe pereti, iar candelabrele sunt adevarate opere de arta! Am admirat mult si in detaliu toata frumusetea localului [v-am aratat si pe #instastories] si chiar am ramas impresionata. Totul e fara kitch, in tonuri luminoase si naturale, linistite, cat sa te relaxezi si sa savurezi momentul.......
Am auzit despre  Radu Nedelcu, chef-ul  SARDIN si despre povestea lui, cred ca e o onoare ca am mancat preparate gatite de el. Un om si un artist, cu mare pasiune pentru bucatarie, care a gatit pentru multe restaurante din Italia si chiar pentru unul cu o stea Michelin din Hong Kong.
Meniul nu e stufos, foarte bine echilibrat si responsabil. Fara prea multe denumiri ciudate, totul e clar de la inceput.
Aici puteti manca feluri traditionale mediteraneene,exact ca in Italia. Paste, peste proaspat si fructe de mare, carne buna si desert .. despre care mai tarziu.


Painea e tot facuta in casa si e delicioasa, as manca paine goala,  numai asa sa fie. Apoi am gustat o salata de caracatita, dar acest fel de mancare merge foarte bine ca main course, portia mare, satioasa, gustoasa.

Am vrut neaparat sa gust "Baccala"- file de cod, pentru ca acest fel mi-a creat in minte alt flash,o amintire din Portugalia din primavara trecuta, cand intr-o seara am ratacit printre niste sate si cautam sa mananc ceva. Am gasit pana la urma o bodega locala care pe din afara nu spunea nimic si chiar parea dubioasa, iar in interior am gasit o atmosfera atat de primitoare, am stat de vorba cu localnici si le-am intrebat ce imi recomanda sa mananc. "Bacalao", "bacalao", ca un cantec -  si acum imi suna in minte.

Deci, trebuia sa mananc Baccala si  in stil  italian care nu m-a dezamagit si a fost delicios.
Cu desertul a fost un soc, in sensul bun, dar va recomand sa va convingeti si sa-l gustati! De cand am facut comanda, chelnerul mi-a recomandat desertul casei, ceva deosebit care se face cam 50 de minute, asa ca sa aiba timp. Ok, Tarta de mere, suna bine, mai ales ca mi-a povestit asa frumos despre acest desert. Buun, Tarta reprezenta un desert XXXXLLL, foarte mare [ pentru 4-5 persoane e ok], noi doi nu am reusit s-o terminam, cat as fi vrut. Si am vrut, am vrut, m-am straduit,pentru ca era minunata.. O tarta de mere din aluat fraged [ nicaieri nu am mai mancat asa ceva ], aromata, delicioasa... si deasupra inghetata de vanile,tot facuta in casa, dar cam jumate de kil, ca un ghetar plutitor ................ Si acum salivez cand scriu, neaparat s-o gustati, chiar daca nu o mancati toata.


Mult mi-a placut restaurantul, mult mi-a placut atmosfera, designul, mancarea. Felicitari, SARDIN!


You Might Also Like

4 comentarii