Fine Turkish Cuisine: Turquoise Restaurant
17:44:00
Bucataria
turceasca este considerata a fi una dintre cele mai bune şi
sanatoase, deoarece este influentata de mai multe culturi si natiuni.
Pe langa aceasta, mancarurile specifice turcesti sunt foarte
apreciate de gurmanzi, datorita gustului lor deosebit.
Turquoise
Restaurant s-a deschis in luna ianuarie cu viziunea de a crea in
Bucuresti cea mai autentica si mai deosebita experinta culinara
turceasca. La Restaurantul Turquoise, te vei simti imediat ca si cand
ai fi pasit in orasele din Turcia. Va asteapta o varietate de feluri
turcesti, servite intr-o ambianta confortabila si primitoare. De
asemenea, in orele tarzii va puteti bucura de aromele unice de
narghilea, insotie de o mare varietate de bauturi, intr-o atmosfera
de lounge.
Bucataria
turceasca, preparatele din bucataria nationala a Turciei sunt in mare
masura continuarea bucatariei otomane, care a influentat bucataria
din Orientul Mijlociu si din Balcani si de la care a imprumutat la
randul ei, multe elemente. In plus, bucataria turceasca se schimba in
functie de regiune, astfel incat regiunea Marii Negre, sud estul sau
centrul Anatoliei au toate propriile varietati bogate.
Bucătăria
turcească a influențat bucătăriile vecinilior, incluzând și
România. Rețetele culinare diferă de la o zonă la alta, în
funcție de tradiții și de geografie. Sudul este faimos pentru
rețetele de kebab, baklava și kadayif . În partea de est,
bucătăria turcească folosește mult maslinele și uleiul de
măsline datorită cultivării lor intense în zonă.
Turquoise
ofera mai multe preparate din bucataria din Sud-Est si preparate din
carne (in special kebab) in meniul sau. Kebabul a existat inca de la
aparitia focului. Originea cuvantului bebab provine de la „Kabuba”,
ceea ce inseamna gratar in limba sumeriana.
Ingredientele
frecvent utilizate în specialitățile turcești sunt: miel, pește,
pui, vită, vinete, ardei, ceapă, usturoi, linte, fasole și roșii.
Nucile, fisticul, alunele împreună cu condimentele au un loc
special în preparatele din bucătăria turcească și sunt utilizate
în scară largă în deserturi.
Turquoise
Restaurant – Theodor D. Sperantia, nr. 96 (zona Decebal)
Rezervari:
0731 826 222
Web:
www.turquoiserestaurant.ro
8 comentarii
hmmm ce bine arata, atat localul cat si mancarea
RăspundețiȘtergereLovely post dear! Have a great weekend! kisses
RăspundețiȘtergereNu am gustat decat baclava si desigur kebab, dar mi-ar placea sa mananc intr-un astfel de restaurant.
RăspundețiȘtergereDesi am mancat o masa copioasa, recunosc ca pozele mi-au lasat gura apa.
RăspundețiȘtergereSI pe mine m-ar tenta sa degust aceasta bucatarie!
RăspundețiȘtergereIuuuiiii!! Acolo voi merge cu prima ocazie în București! Arată foarte bine mâncare, dar nici localul nu e mai prejos. :)
RăspundețiȘtergereÎmi plac restaurantele cu specific.
RăspundețiȘtergereAm avut mereu o atracție pentru Turcia, restaurantul acesta e super! Felicitări!
RăspundețiȘtergere