Soarele si protectia

15:13:00

Produse de protectia solara in perioada asta cred ca sunt mai cautate decat bitcoinul... Unii sa tem de cancer de piele, altii  se panicheaza numai la gandul despre  imbatranirea pielii.  Dar suntem oameni,
nu cartite , avem nevoie de soare . Dar si de protectia, asa ca nu ratati Oferta Speciala la toate produsele solareIn plus, aveti livrarea gratuita la achizitionarea produselor solare de minim 145 de lei

Soare ne aduce o multime de beneficii:
- sustine sinteza de vitamina D [ nivelul scazut de vit D duce la o gramada boli! ]
- are efect antibacterian si antifungic
- sustine sistemul nervos si energia, libidoul
- stimuleaza secretia de serotonina / hormonul fericirii / si ridica dispozitia



Si multe alte bucurii pentru organismul nostru. Din pacate, sunt si cateva lucruri negative care ne afecteaza pielea.
Sa  ne aducem aminte de fizica.. Lumina vizibila nu e nociva, aici e clar. Nocive sunt razele UV si de la soare pana la pamant ajung trei tipuri de raze UV - A, B si C.



UV - A : unda lunga, activa tot timpul anului,  in orice conditii meteo, trece printre nori, sticla,parbriz, haine -  produce pigmentarea pielii si fotoimbatranirea.

UV - B : unde medii, ajung pe pamant doar in perioade calde si in anumite ore [10-16] , depinde de pozitionarea geografica si temperatura aerului - stimuleaza producerea vitaminei D, produce bronz, dar - atentie! - produce arsuri ale pielii, si cancer!

UV - C : unde scurte, cele mai periculoase, dar aproape ca nu trec de stratul de ozon.
Ce sa facem ca sa ne bucuram de soare din plin? Sa ne protejam!
Sa ne protejam din interior - alimentatie echilibrata, morcovi multi, salate, vitamine, multa apa.
Sa ne protejam din exterior - cu haine, creme cu SPF, ochelari de soare, umbra.


Totusi,  ce  exact ne protejeaza intr-o crema cu SPF ? Filtre! De doua tipuri - fizice / minerale  si chimice, atat.

Filtre fizice sau minerale pot fi obisnuite sau in forma nano [ citim intodeauna ce scrie pe ambalaj]
Ce trebuie sa stiti despre nano particule este ca se absorb mai rapid in piele si patrund in sistemul sanguin, provoaca formarea radicalelor liberi . Toate cercetarile pe soareci arata prezenta acestor particule in ficatul lor, dar efectele pe termen lung nu sunt precizate.
Plusul acestor creme cu nano-particule este ca au textura placuta care se absoarbe repede in piele , atat. Deci nano sau nu? NU, daca aveti optiuni obisnuite.
Filtre fizice/minerale exista doar 2 : oxid de zinc si dioxid de titanium. Ce fac aceste filtre?  Reflecta razele soarelui si in principiu, ca sa intelegeti, filtre fizice sunt ca o pudra minerala adaugata in crema. Oxid de zinc protejeaza de toate tipurile UV  si sa considera cel mai bun si mai seif ingredient, chiar daca nu e atat de ideal, lasa urme albicioase, mai usuca pielea, sa spala mai greu.
Dioxid de titanium nu protejeaza te toate UV si de obicei il vedem impreuna cu oxidul de zinc, lasa urme albe la fel, este comedogenic si iar se spala mai greu.
Recomandarea mea - Heliocare Color gel-crema SPF 50 - super produs ce imbina o formula super puternica cu efect anti-oxidant si tehnologia Fern Block, in plus, efectul nuantator uniformizeaza tenul si ofera un look foarte frumos, natural.Cateva sfaturi:
Alegeti creme de protectie solara cu filtre fizice/minerale, dar mai bine sa nu fie nano [ sau folositi-le mai rar]
Nu trebuie sa aplicati crema din timp, aplicati-o chiar pe plaja, reaplicati dupa fiecare baie in mare
In conditii urbane aplicati crema cu SPF mare zilnic , atat pe  fata, cat si pe maini, decolteu, gat si alte zone expuse.
Ce insemna cifra SPF?
Cifra arata cata radiatie solara patrunde pe suprafata pieliisi cate raze UV o sa ajunga pe piele. De exemplu, SPF 15 permite a 1/15 parte din UV sa patrunda pe piele, asta inseamna ca 93,3 % de radiatii sunt blocate de aceasta crema. SPF 30 - 96,7% , SPF 50 - 98 %.
Arata cifra SPF cat timp va proteja de soare? Aproximativ. Aproximativ SPF 30 - 150 de minute si tot asa. Sa recomanda reaplicarea cremei cu SPF fiecare 2 ore.
Pentru reaplicare highly recomended  Shiseido Sun Care Invisible Mist SPF 50+ - un produs minunat, usor de folosit pe parcursul zilei, in oras si  la plaja si de purtat in geanta. In plus, este absolut invizibil si  placut.
Sa recapitulam!

- Razele UV distrug pielea fara mila
- Alegeti filtre fizice/minerale , de preferat fara mentiunea nano
- Alegeti un factor de protectie cat mai mare
- Fondul de ten cu SPF nu protejeaza de UV !
- Aplicati crema cu SPF tot timpul anului, pe toate zonele expuse
- Aplicati crema cu SPF cand conduceti!!! Pe maini, gat, decolteu
- Protejati ochii, purtati ochelari de soare,chiar si iarna



Tot ce trebuie sa stiti este ca tineretea trece, iar petele raman! Daca acum vi se pare ca ridurile, petele si pielea imbatranita nu e tema voastra, va inselati, asa ca intodeauna, indiferent de anotimp, folositi protectia solara!
Desigur, alegerea va apartine, dar Nu uitati de oferta NOTINO - cele mai bune oferte si cele mai bune preturi la un click distanta.  Enjoy your summer !

You Might Also Like

2 comentarii