Produse must have pentru sezonul rece

16:09:00

Frig,vant, incalzirea centrala, zapada... ne dicteaza reguli proprii pentru ingrijirea pielii pe timp de iarna. Schimbarea rutinei de ingrijire plus cateva produse suplimentare must have vor face  ca pielea sa supravietuiasca in conditii optime pana la primavara...
Am facut o selectie de produse obligatorii iarna si hai sa vedem.
Pe timpul iernii cel mai bine sa trecem la produse de curatare mai blande si mai putin agresive cu tenul. Alegeti produse  pentru spalarea tenului delicate cu spumare redusa, demachiante sub forma de laptisor sau balm. Totodata, nu trebuie uitata exfolierea chimica cu acizi AHA, iarna e cea mai potrivita perioada, astfel ca primavara tenul sa fie reinnoit si fresh. Iar produse cu vitamina C fac ca tenul sa arate glowly si uniformizat.






Iarna este cea mai buna perioada pentru serumuri cu ingrediente active, serumul pot fi folosit ca atare sau in amestec cu crema nutritiva. Alegeti produse cu retinol, peptide, acizi, acid hialuronic [ nu toate impreuna ]






Baza oricarii rutinei de ingrijire este hidratarea. Va reamintesc ca orice tip de piele are nevoie de hidratare, chiar si cea mai grasa. Se pot amesteca cateva picaturi de ulei pentru fata cu o crema hidratanta, rezultatul va fi si mai vizibil.



Balsamul de buze. Nu numai pentru fane de rujuri mate sau cine isi musca buzele, balsamul de buze este foarte benefic. Incercati sa aplicati acest produs de mai multe ori pe zi si inainte de somn, o sa vedeti diferenta, dar mai ales este o protectie excelenta impotriva frigului si a vantului.


Pielea mainilor este cea mai vulnerabila, asadar, sa nu uitam de crema pentru maini si manusi. In mod ideal trebuie aplicata de cate ori simti nevoia, iar de doua ori pe saptamana sa dormi cu manusi speciale de bumbac si un strat gros de crema, o sa te uimeasca rezultatul dimineata.



Despre crema de corp majoritatea femeilor isi aduc aminte rar, doar in cazuri cand pielea prezinta uscaciune excesiva sau cade bucati... Va recomand din suflet sa folositi perii speciale pentru exfolierea pielii corpului, in plus, aveti si sistemul limfatic activat. De doua-trei ori pe saptamana! Iar dupa fiecare dus rasfatati-va corpul cu un body butter delicios... senzatia de catifelare este fabuloasa, nu mai spun de aroma care se va mentine pe corp mult timp. Eu mai folosesc si autobronzant tot timpul anului, cel de la Gerovital mi se pare cel mai bun.



Crema pentru picioare pare a fi un produs in plus, dar folosind  aceste creme veti salva picioruse si pedichiura, iar calcaiile vor fi pregatite pentru sezonul cald. Pentru a spori efectul, puteti dormi in sosetute de bumbac cu un strat generos de crema. Pentru picioare eu folosesc tot body butter, il ador.


Masti hidratante si nutritive. Da, avem nevoie de o etapa in plus, mai ales in perioada rece. Mastile ajuta la restabilirea echilibrului lipidic, regenerarea cu efect rapid si hidratarea intensa. Dupa o zi lunga si friguroasa sau dupa ce folositi exfolianti chimici, o masca are niste efecte pretioase.



Cred ca iarna nu trebuie sa uitam nici de par. Mai ales iarna, pentru ca parul este mai mult strans sau sa sufoca sub o caciula. Eu recomand o data pe saptamana detoxifierea si exfolierea pielii capului, o sa vedeti ca parul va avea mai mult volum, va fi mai viu si sanatos. Astfel sa stimuleaza circulatia,iar parul chiar se va regenera si va creste mai repede. Puteti face asta cu produse din comert sau pur si simplu cu sare . Si ca sa mentinem vitalitatea parului, produsele cu keratina sau alte ingrediente nutritive sunt cea mai buna solutie.


Iarna e in toi, haideti sa nu ne lenevim, dar sa ne ingrijim corpul asa cum se cuvine. Da, este o munca zilnica, dar cum altfel... Si nu uitati de miscare, orice sport intareste imunitatea si se produc hormonii fericirii. Iar fericirea este in mainile noastre! Voi cum va ingrijiti iarna?

You Might Also Like

0 comentarii