#Albacher10ani

09:19:00

Ati urmarit postarile mele  live din press trip-ul  in Alba Iulia. Am sarbatorit brandul de bere Albacher, un brand autohton, care a implinit 10 ani. A fost foarte frumos si totodata fascinant, deoarece am avut ocazia sa urmaresc procesul fabricarii din cea mai moderna fabrica de bere. Da, este cea mai moderna fabrica de bere din Europa! Si v-am aratat inovatia Albacher - dispozitivul Glass - Up, un super gadget care transforma orice doza in sticla. Must have!
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a intrat pe piața berii cu brandul Albacher, făurit în una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume la Sebeș-Lancrăm, după o rețetă tradițională germană ce folosește ingrediente 100% naturale.

Berea Albacher este produsă de către Romaqua Group la fabrica Sebeș, fabrică ce înglobează cele mai moderne tehnologii existente pe plan mondial, și singura fabrică din România care are microfiltrare pe tot fluxul de producție. Filtrarea prin kieselgur, pasteurizarea și stabilizarea prin PVPP sau Silicagel, procese comune fabricilor de bere din România, au fost excluse din proiectul Romaqua. S-a optat din start pentru o tehnologie ultramodernă, fiind una dintre puținele fabrici din lume care produc integral bere fără kieselgur și pasteurizare. Sunt utilizate doar procese de microfiltrare la rece, fără niciun tratament chimic sau termic al berii, stabilizarea făcându-se prin filtrare prin agaroza, extract din alga agar-agar, care este, de asemenea, o tehnologie ultramodernă, ecologică și fără reziduuri. Fiind complet nepasteurizată, Albacher este o bere vie, cu gust unic, caracterizată de o prospețime inconfundabilă. Tehnologia germană de producţie şi îmbuteliere utilizată cumulează integral, pentru prima oară într-o singură fabrică, cele mai noi procese de producţie precum şi tehnologia cea mai avansată. Construcţia fabricii a început în luna iulie 2007 pe un teren de 25 de hectare, între timp fiind achiziționate încă 10 hectare de teren. Locaţia Sebeş-Lancrăm a fost aleasă datorită poziţionării strategice, în centrul ţării, și va deveni un mare centru industrial Romaqua Group. Numărul de angajaţi de la fabrica de bere Sebeş a crescut de la 235 în 2008 la 263 de angajaţi în prezent. Investiţia iniţială a fost de 40 milioane de euro, investiţiile totale derulate în 10 ani ridicându-se la 70 milioane de euro. Mare parte dintre investiţiile derulate în cei 10 ani au fost în extinderea capacităţii de îmbuteliere la 300 milioane bucăți pe an, dar şi în tehnologii “environmentally friendly” pentru reducerea consumului de apă, precum şi de energie electrică şi termică.

 

Albacher este o bere tip lager, din clasa premium, produsă exclusiv din ingrediente naturale. Realizată conform unei rețete tradiționale germane și folosind numai drojdii de cultură pură, berea Albacher are un caracter distinct, exprimat printr-un gust pur și o aromă naturală perfect echilibrată, o bere ușoară pe care o savurezi oricând cu placere. Datorită fermentării la temperaturi joase, dar și sistemului Oxyproof, sistem care include atât dopul cât și materialul PET, dioxidul de carbon este persistent, berea menținându-și prospețimea și perlajul un timp îndelungat și după deschidere. Integritatea berii este asigurată prin guleraşul special aplicat pe gâtul sticlei. Un alt aspect important legat de sănătatea consumatorilor îl reprezintă folia de protecţie din aluminiu aplicată pe doza de bere.


Albacher a fost primul brand produs la fabrica din Sebeş-Lancrăm, însă succesul acestei beri pe piaţă a determinat Romaqua Group să mai lanseze încă două branduri de bere, Dorfer şi Mühlbacher. Albacher este prezent pe piaţă cu sortimentele Albacher Premium, Albacher Winter, Albacher de Paști şi Albacher Radler, acestea fiind îmbuteliate atât la PET şi doză, cât şi la sticlă. Succesul berii Albacher este reliefat şi de cota de piaţă, brandul deţinând poziţia a patra pe piaţa berii cu o cotă în volum de 6,7% (aprilie 2018, date interne Romaqua Group). 
 


Despre Romaqua Group
Romaqua Group, companie cu capital autohton privat, cu 20 de ani de activitate, are în portofoliu 9 bran duri: Borsec (ape minerale na turale natural carbogazoase şi plate), Stânceni (apă mi ne rală naturală carbogazoasă), Aquatique (apă minerală na tu rală oli gominerală plată), Giusto (băuturi răcoritoare carbogazoase), Giusto Natura (băuturi răcoritoare plate), Giusto Elektrik (băutură energizantă), Albacher, Dorfer şi Mühlbacher (bere). Borsec este liderul pieţei de ape minerale naturale, iar Giusto Natura liderul pieţei de băuturi răcoritoare plate (still drinks). Romaqua Group are 2.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de circa 160 milioane de euro.


You Might Also Like

3 comentarii

 1. o bere buna si rece la momentul potrivit face mult :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Unde găsești glass up?
  Kaufland și Carrefou nu au.
  La Kaufland Focșani nici nu au auzit de el.
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu au,intradevar, era editie limitata si porte mai gasesti la oferte.

   Ștergere