ALMAZ Collection

09:52:00

ALMAZ a lansat miercuri 15 noiembrie 2017, printr-un eveniment-instalație un preview al colecțiilor de toamnă 2017 și primăvară 2018. Evenimentul a urmărit să definească într-un concept propriu direcția creativ-estetică ALMAZ. 
Colecția toamnă-iarnă 2017 ”The War is over” cuprinde o serie de piese statement precum paltoane din blană cu inserții, jachete din piele cu aplicații de dantelă și mărgele, dar și piese sport și streetwear realizate din catifea, bumbac sau mătase. 

Asocierile de matariale surpinzătoare, deconstrucțiile atent realizate, suprapunerile și bricolajele excesive sunt tehnicile folosite în colecția
”The War is over”.  

 


Colecția pentru sezonul de primăvară-vară 2018 numită generic ”Liquid Society” după filosoful Zygmunt Bauman este o declarație-manifest pentru toleranță și diversitatea de manifestare a formelor umane.
Tricotajele elaborate, jachetele din vinil cu inserții de dantelă, rochii diafane din mătase, sacouri supradimensionate din mătase cu inserții din jeans sunt piese dintr-un puzzle complex care subliniază semnătura ALMAZ.  
 


Colecția este un exercițiu matur de creativitate și perspective estetice originale. Proporțiile radicale sunt asociate cu vulnerabilitatea erotismului, elementele ludice crează un corp comun cu piesele romantice pentru a trasmite un simplu mesaj: ALMAZ is YOU.  
”Evenimentul a urmărit să descrie universul și preocupările culturale ale personajului ALMAZ.
Atmosfera onirică realizată prin lumină, fascicule laser, muzică și fum greu, dar și sentimentul de insecuritate oferit de camerele cu pereți semitransparenți din cortine drapate - acestea au fost elementele din care am realizat un spațiu paralel, supendat între realitate și vis.”
Marian Pălie (Creative Director).  
Momentele artistice realizate de catre balerina Diana Gal si contratenorul Bogdan Chenciu au conturat o lume unde moda coexistă într-o comunicare permanentă cu formele de artă dintre cele mai diverse.
La eveniment au participat: Mădalina Ghenea, Delia, Antonia, Monica Bârlădeanu, Corina, Julia, Dana Săvuică
                                                                          SHOP HERE
  

You Might Also Like

1 comentarii